Η Ford σχεδιάζει ηλεκτρικά pickup Maverick και Ranger

Μετά το F-150 Lightning, η Ford σχεδιάζει επίσης ηλεκτρικές παραλλαγές για τα μικρότερα pickup φορτηγά Maverick και Ranger – επίσης στην Ευρώπη. Η Ford έχει καταχωρίσει τα ονόματα μοντέλων «Maverick Lightning» και «Ranger Lightning» στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Εμπορικών Σημάτων.

Στις ΗΠΑ, είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν διαφορετικά ονόματα, Maverick Thunder και Ranger Thunder, όπως ο ιστότοπος ειδήσεων EV Electrek γράφει. Αυτό θα σήμαινε ότι η Ford θα παρέκκλινε από την ονομασία Lightning για τα ηλεκτρικά pickup της στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η Ford έχει καταχωρίσει επίσης το όνομα “F-150 Thunder” για το F-150 – πιθανώς υποδηλώνοντας μια διαφορετική έκδοση μοντέλου.

Το Maverick είναι το μικρότερο μοντέλο pickup της Ford στην περιοχή εσωτερικής καύσης, με μήκος 199,7 ίντσες ή 5,07 μέτρα (Ranger: 5,35 μέτρα, F-150: 5,88 μέτρα). Αν και δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για ένα πιθανό ηλεκτρικό Maverick, το Ranger είναι μια διαφορετική ιστορία: το ηλεκτρικό Ford Ranger φέρεται να αναπτύσσεται μαζί με μια ηλεκτρική έκδοση του Amarok της VW Commercial Vehicles.

Αυτό σημαίνει ότι το Ranger θα κατασκευαστεί επίσης στη Νότια Αφρική ως το «παγκόσμιο» pickup της Ford, όπως αναφέρθηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Το Ranger αναγνωρίζεται συχνά ως το διεθνές pickup της Ford επειδή είναι γενικά το μόνο φορτηγό καταναλωτικών pickup που προσφέρει η Ford σε αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής. Τα F-150 και το Maverick, από την άλλη πλευρά, έχουν σχεδιαστεί κυρίως για τη Βόρεια Αμερική και ως εκ τούτου κατασκευάζονται και αναπτύσσονται επίσης εκεί. Η καταχώριση του Maverick Lightning στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Εμπορικών Σημάτων μπορεί να υποδηλώνει ή όχι αλλαγή στρατηγικής.

electrek.co