Η Ford προχωρά τα σχέδια μετατροπής του γερμανικού εργοστασίου

Η Ford προφανώς σχεδιάζει να επιταχύνει τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η παραγωγή του μικρού αυτοκινήτου Fiesta εσωτερικής καύσης στην Κολωνία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου 2023, ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Φαίνεται πιθανό ότι τα σχέδια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα προωθηθούν επίσης.

Αν και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει εκδώσει ακόμη δελτίο τύπου σχετικά με το πρόωρο τέλος της παραγωγής του Fiesta στην Κολωνία, η γερμανική επιχειρηματική και εμπορική εφημερίδα Handelsblatt γράφει ότι η ευρωπαϊκή θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας αυτοκινήτων επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή του Fiesta θα τελειώσει τον Ιούνιο του 2023. Μέχρι σήμερα, το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche και το βρετανικό περιοδικό Αυτοκίνητο ανέφερε τα σχέδια, αλλά αρχικά χωρίς επιβεβαίωση από την εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, η Ford έχει προγραμματίσει να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2030. Δεν είναι σαφές εάν αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί επίσης. Λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, η Ford προσαρμόζει τουλάχιστον τα σχέδια παραγωγής για τα πρώτα ευρωπαϊκά μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων. «Χρειαζόμαστε το εργοστάσιο στην Κολωνία για τα νέα μας ηλεκτρικά μοντέλα», δήλωσε ο Martin Sander, επικεφαλής ηλεκτρικού τμήματος της Ford Europe και επίσης πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ford Γερμανίας.

Επιπλέον, η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης τελειώνει και στην Κολωνία. Ο βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής εκεί για άλλες τοποθεσίες θα κατασκευάζεται στο μέλλον στο εργοστάσιο κινητήρων της Κραϊόβα στη Ρουμανία. Η παραγωγή των μοντέλων κινητήρων εσωτερικής καύσης S-Max και Galaxy στη Βαλένθια της Ισπανίας έχει επίσης προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023. Δεδομένου ότι τα στοιχεία πωλήσεων για τα δύο φορτηγά έχουν μειωθεί απότομα, το εργοστάσιο της Βαλένθια θα επικεντρωθεί τώρα στο μοντέλο SUV Kuga – εκτός από τη μετατροπή του για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Ford προετοιμάζεται ήδη εδώ και αρκετό καιρό για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κολωνία. Το πρόωρο τέλος της παραγωγής του Fiesta εκεί θα επιτρέψει την ταχύτερη κυκλοφορία του δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου στην αγορά που βασίζεται στο αρθρωτό σύστημα MEB της Volkswagen. Οι ενδείξεις ως προς το ακριβές χρονοδιάγραμμα διαφέρουν. Μέχρι στιγμής, η Ford έχει επιβεβαιώσει το πρώτο μοντέλο MEB για το 2023 και το δεύτερο για το 2024.

Σύμφωνα με Handelsblatt, η σειρά παραγωγής του πρώτου ευρωπαϊκού ηλεκτρικού μοντέλου στην Κολωνία δεν θα ξεκινήσει πριν από τα τέλη του 2023, με το δεύτερο μοντέλο να ακολουθεί έξι μήνες αργότερα – πιο πιθανό στα μέσα του 2024. Η γερμανική έκδοση Auto, Motor und Sport προϋποθέτει επίσης έναρξη παραγωγής το 2024.

Επικαλούμενος έναν υπάλληλο της Ford, Automobilwoche γράφει ότι η παραγωγή του δεύτερου μοντέλου θα πρέπει να ξεκινήσει ήδη από το καλοκαίρι του 2023 – περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Η πηγή μάλλον δεν επιβεβαίωσε εάν αυτό είναι δυνατό εάν η παραγωγή του Fiesta διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

«Θα εισαγάγουμε τρία νέα συναρπαστικά ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα και τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα στην Ευρώπη έως το 2024. Σχεδιάζουμε να πουλήσουμε περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην περιοχή μέχρι το 2026 και η παραγωγή ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων στο Κέντρο Ηλεκτρισμού της Κολωνίας θα φτάσει το 1,2 εκατομμύρια οχήματα σε ένα χρονικό διάστημα έξι ετών», φέρεται να είπε η Ford Αυτοκίνητο περιοδικό. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιθανό να είναι τα δύο μοντέλα MEB της Κολωνίας και το ηλεκτρικό Puma, που θα κατασκευαστούν στην Κραϊόβα. Τα επαγγελματικά οχήματα περιλαμβάνουν το E-Transit Custom.

Αναφορά από τον Sebastian Schaal, Γερμανία.

handelsblatt.com, automobilwoche.de, auto-motor-und-sport.de, autocar.co.uk