Η Ford εγκαινιάζει θυγατρική Ε&Α στην Κίνα

Η Ford έχει ιδρύσει μια ανεξάρτητη εταιρεία στην Κίνα με την ονομασία Ford Electric Mach Technologies (FMeT) για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κατασκευαστής δημιουργεί επίσης ένα ανεξάρτητο δίκτυο απευθείας πωλήσεων στη χώρα με την επωνυμία Ford Select.

Η Ford China ανακοίνωσε την ίδρυση του FMeT στον επίσημό της WeChat λογαριασμός. Πρόκειται να είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία «που ασχολείται εντατικά με την ανάπτυξη και λειτουργία ευφυών ηλεκτρικών οχημάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Μεταξύ άλλων, η FmeT σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ηλεκτροκίνησης για έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών και κινητήρων, καθώς και κέντρα ψηφιοποίησης και προηγμένης υποστήριξης οδηγού.

Σύμφωνα με την πύλη CNEVPost, κύριος στόχος της Ford είναι να προσαρμόσει τα προϊόντα της στις ανάγκες των Κινέζων καταναλωτών. Το παρασκήνιο λέγεται ότι το λανσάρισμα στην αγορά του πρώτου και μοναδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Κίνα μέχρι στιγμής, της Mustang Mach-E, ήταν αδύναμο στις αμερικανικές αγορές των ΗΠΑ. Η πύλη αναφέρει το τοπικό περιοδικό αυτοκινήτου Dongchediσύμφωνα με την οποία μόνο 2.098 μονάδες της Mustang Mach-E έχουν πουληθεί από την έναρξη της παραγωγής στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2021.

Στο μέλλον, η Ford θέλει να διαχειρίζεται τις πωλήσεις στην Κίνα μέσω ενός αποκλειστικού δικτύου απευθείας πωλήσεων για ηλεκτρικά οχήματα υψηλής ποιότητας. Αυτό το δίκτυο, που ονομάζεται Ford Select, περιλαμβάνει επί του παρόντος 106 σημεία πώλησης σε 43 πόλεις. Σχεδιάζεται επίσης να ανοίξει το πρώτο εμβληματικό κατάστημα Ford Select στη Σαγκάη στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Αυτό το καλοκαίρι, η Ford είχε ήδη επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να προσφέρει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα μόνο μέσω απευθείας πωλήσεων σε σταθερές τιμές στο μέλλον. Εκείνη την εποχή, ήταν ακόμη ασαφές εάν το νέο σύστημα διανομής θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Τον Ιούνιο, ωστόσο, ήταν σαφές ότι οι άμεσες πωλήσεις θα περιορίζονταν στα οχήματα Ford Model e. Αυτό είναι το όνομα του τμήματος ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Ford που προέκυψε από το spin-off τον Μάρτιο του 2022. Οι διαδικτυακές πωλήσεις πρέπει να είναι σε σταθερή τιμή, οι συνήθεις διαπραγματεύσεις τιμών και οι εκπτώσεις στον αντιπρόσωπο πρέπει να παραληφθούν – όπως συμβαίνει με την Tesla ή τις απευθείας πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Volvo, οι οποίες έχουν επίσης μεταφερθεί στο διαδίκτυο.

cnevpost.com