Η Ford αυξάνει τις τιμές για το F-150 Lightning έως και 8.500 δολάρια

Η Ford ανακοίνωσε αύξηση τιμής για το πλήρως ηλεκτρικό F-150 Lightning. «Λόγω σημαντικών αυξήσεων κόστους υλικών και άλλων παραγόντων, οι τιμές για το F-150 Lightning θα αυξηθούν κατά 6.000 έως 8.500 δολάρια ανάλογα με την παραλλαγή.

Οι αυξήσεις τιμών δεν ισχύουν για τους υπάρχοντες αγοραστές, σύμφωνα με τη Ford. Ο χρόνος της ανακοίνωσης είναι επίσης καλά επιλεγμένος: Την Πέμπτη θα γίνονται και πάλι δεκτές νέες παραγγελίες από το επόμενο κύμα κατόχων κρατήσεων. Στη συνέχεια θα πρέπει να παραγγείλουν στις νέες τιμές.

Υπάρχει ειδική ρύθμιση για τους κατόχους κρατήσεων που είχαν ήδη λάβει πρόσκληση για παραγγελία αλλά στη συνέχεια αποφάσισαν να παρατείνουν την κράτησή τους επειδή ο επιθυμητός εξοπλισμός δεν ήταν ακόμη διαθέσιμος. Αυτοί οι πελάτες θα λάβουν μια «προσφορά ιδιωτικής χρήσης στα επερχόμενα κύματα», είπε η Ford.

Το βασικό μοντέλο F-150 Lightning Pro θα κοστίζει 46.974 $, μια αύξηση 7.000 $ ή σχεδόν 18 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι το μεγάλο ηλεκτρικό pickup της Ford είναι πλέον πολύ πάνω από το όριο των 40.000 $, το οποίο είναι σημαντικό για πολλούς κατασκευαστές. Το επόμενο υψηλότερο εξάρτημα, το XLT, γίνεται 6.500 $ πιο ακριβό και θα κοστίζει 59.474 $ (από 52.974 $).

Το φθηνότερο μοντέλο με τη μεγάλη μπαταρία εκτεταμένης εμβέλειας είναι το XLT High, το οποίο θα κοστίζει 80.974 $ με τη μεγάλη μπαταρία στο μέλλον – με τη μικρή μπαταρία, αυτός ο εξοπλισμός θα κοστίζει 12.500 $ λιγότερο. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: το XLT High με τη μικρή μπαταρία είναι μόνο 6.000 $ ακριβότερο, επομένως το premium για τη μεγάλη μπαταρία έχει αυξηθεί. Στην έκδοση Lariat, όπου οι πελάτες έχουν επίσης την επιλογή ανάμεσα στις δύο εκδόσεις μπαταριών, η μεγάλη μπαταρία κοστίζει 11.500 δολάρια περισσότερο. Το κορυφαίο μοντέλο παραμένει το Platinum Extended Range, το οποίο αναφέρεται στα $96.874.

Με την ανακοίνωση πριν από το άνοιγμα του νέου κύματος παραγγελιών, η Ford μάλλον έμαθε από τις αντιδράσεις των πελατών από τον Απρίλιο. Τότε, ο κατασκευαστής είχε αυξήσει απότομα τις τιμές για τη Mustang Mach-E μέσα σε μια νύχτα χωρίς ανακοίνωση – έως και 9.000 ευρώ για τη βασική έκδοση.

carscoops.com, electrek.co, ford.com