Η Ford ανταλλάσσει συνεργάτες μπαταριών για τουρκικό εργοστάσιο

Σύμφωνα με γνώστες του κλάδου, η Ford αλλάζει συνεργάτες μπαταριών για το προγραμματισμένο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών της στην Τουρκία, προκειμένου να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές μπαταριών της. Αντί να χρησιμοποιεί το SK On, η αντίπαλη LG Energy Solution αναλαμβάνει τώρα τη δουλειά.

Ειδήσεις αυτοκινήτου ανέφερε την αλλαγή με αναφορά σε στελέχη της εταιρείας. Η Ford υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την SK On την περασμένη άνοιξη για μια νέα κοινοπραξία στην Τουρκία για την κατασκευή μονάδας παραγωγής κυψελών μπαταριών επαγγελματικών οχημάτων με ετήσια χωρητικότητα 30 έως 45 GWh. Σύμφωνα με τη νέα έκθεση, αυτή η επιστολή προθέσεων δεν θα ακολουθηθεί από οριστική συμφωνία.

Οι αναφερόμενοι γνώστες λένε ότι το κίνητρο πίσω από την αλλαγή είναι ότι η Ford θέλει να τοποθετηθεί ευρύτερα μεταξύ των παγκόσμιων προμηθευτών μπαταριών της προκειμένου να μειώσει τις εξαρτήσεις. Η Ford εντείνει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιάζοντας να κυκλοφορήσει 7 νέα BEVS στην Ευρώπη έως το 2024.

Η αμερικανική-αμερικανική εταιρεία συνεργάζεται ήδη στενά με την SK On. Στην Ευρώπη, η Ford θέλει να προμηθευτεί στοιχεία μπαταρίας από ένα εργοστάσιο της SK On στην Ουγγαρία. Ο Κορεάτης κατασκευαστής μπαταριών είναι ο συνεργάτης της Ford για τα δύο εργοστάσια κυψελών που κατασκευάζονται επί του παρόντος στις ΗΠΑ, όπου η κοινοπραξία BlueOval SK είναι γνωστό ότι κατασκευάζει στο Κεντάκι (2x 43 GWh) και στο Τενεσί (1x 43 GWh). Η ώθηση ηλεκτροκίνησης της Ford στην αγορά των ΗΠΑ βασίζεται σε αυτά τα εργοστάσια και στο εργοστάσιο SK στη Γεωργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ford δεν θα χρησιμοποιεί το SK On στην Τουρκία, αλλά μάλλον την LG Energy Solution (LGES). Ένα μνημόνιο κατανόησης για το σκοπό αυτό μεταξύ Ford και LGES αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου. Ένας εκπρόσωπος του LGES αρνήθηκε να σχολιάσει Ειδήσεις αυτοκινήτου. Η Ford, από την άλλη πλευρά, δήλωσε μόνο γενικά ότι το έργο της μπαταρίας ήταν σε καλό δρόμο.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ford προμηθεύεται στοιχεία μπαταρίας από την LGES. Η Ford Mustang Mach-E που κατασκευάστηκε στο Μεξικό χρησιμοποιεί ήδη κυψέλες LG από το εργοστάσιο της LG στην Πολωνία. Η Ford και η κινεζική ηγέτιδα στην αγορά μπαταριών CATL σκέφτονται επίσης πιθανώς μια συνεργασία για ένα εργοστάσιο των ΗΠΑ, οπότε εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές του Δεκεμβρίου, σημαίνει ότι η Ford προσπαθεί να διαφοροποιήσει με τρεις πολύ ξεχωριστούς μεγάλους συνεργάτες μπαταριών.

Στην Τουρκία, η Ford Otosan κατασκευάζει πολλά επαγγελματικά οχήματα, όπως το E-Transit για την Ευρώπη (η παραγωγή των ΗΠΑ βασίζεται στο Κάνσας Σίτι), αλλά και τα μικρότερα E-Transit Custom και E-Tourneo Custom. Αυτό το μοντέλο ήταν διαθέσιμο μόνο ως plug-in υβριδικό, αλλά θα έρθει και ως αμιγώς ηλεκτρικός μεταφορέας στη νέα γενιά. Το πάνελ φορτηγό Ford Transit Courier πρόκειται να κατασκευαστεί ως ηλεκτρική έκδοση στο εργοστάσιο της Ford στην Κραϊόβα στη Ρουμανία το 2024, όπως και η έκδοση επιβατικού αυτοκινήτου Tourneo Courier και μια ηλεκτρική Puma.

autonews.com