Η Fisker επιλέγει τους Wallbox Chargers από την Ισπανία ως παγκόσμιο συνεργάτη

Η Fisker διόρισε τον Ισπανό κατασκευαστή υποδομών φόρτισης Wallbox Chargers ως παγκόσμιο συνεργάτη για την παροχή οικιακής φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα Fisker. Οι οικιακούς φορτιστές και οι υπηρεσίες εγκατάστασης από την Wallbox θα είναι διαθέσιμες στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ευρώπη μέσω του ιστότοπου Fisker.

Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα με την παραγωγή. Η Fisker φέρεται να θέλει να ξεκινήσει να κατασκευάζει το Fisker Ocean από τον Νοέμβριο στον συμβόλαιο κατασκευαστή Magna στην Ευρώπη.

Η Wallbox Chargers θα χειρίζεται την παγκόσμια επιχείρηση οικιακής φόρτισης για πελάτες της Fikser. Συγκεκριμένα, η Fisker θέλει οι πελάτες να επιλέξουν το wallbox Pulsar Plus στη Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη, η Fisker θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα προσφέρει το wallbox Pulsar Max και η εταιρεία ονομάζει τη Δανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, την Αυστρία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως ευρωπαϊκές αγορές κυκλοφορίας.

Το Pulsar Max έχει καλώδιο πέντε μέτρων (προαιρετικά επτά μέτρα) και διαθέτει πολύ συμπαγές περίβλημα. Ανάλογα με τη σύνδεση, το Pulsar Max μπορεί να διαμορφωθεί έως 7,4 kW μονοφασικό ή τριφασικό έως 11 ή 22 kW. Η συσκευή διαθέτει επίσης WLAN και Bluetooth. Επιπλέον, ενσωματώνεται δυναμική διαχείριση φορτίου και τοποθετείται (μη βαθμονομημένος) μετρητής ενέργειας.

Και οι δύο φορτιστές θα εμφανίζουν τα λογότυπα Fisker και Wallbox. η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί. Ωστόσο, όπως και χωρίς την επωνυμία Fisker, η Wallbox συνήθως προσφέρει το Pulsar Max για λιγότερο από 1.000 ευρώ.

«Μαζί με την Wallbox, παρέχουμε κορυφαίους στην κατηγορία φορτιστές, ανταγωνιστικές τιμές για τους κατόχους της Fisker», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Henrik Fisker. «Το ιστορικό της Wallbox για την παροχή καλοσχεδιασμένων, καινοτόμων και αξιόπιστων συστημάτων φόρτισης σε παγκόσμια κλίμακα καθιστά τη συνεργασία τέλεια για τους πελάτες μας και την επιχείρησή μας».

Ο Douglas Alfaro, Γενικός Διευθυντής της Wallbox North America, σχολίασε ότι «υπήρχε μια φυσική ευθυγράμμιση μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων μας, επομένως είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τη Fisker».

Στις ΗΠΑ και τον Καναδά, οι υπηρεσίες εγκατάστασης θα παρέχονται από την COIL, μια πρόσφατη εξαγορά της Wallbox. Η Fisker και η Wallbox σχεδιάζουν επίσης να προσφέρουν υπηρεσίες εγκατάστασης στο σπίτι που παρέχονται από την Wallbox στην Ευρώπη.

Από τη Βαρκελώνη στον κόσμο

Όπως αναφέρεται, η Wallbox Chargers είναι επίσης ο συνεργάτης οικιακής φόρτισης της Nissan στις ΗΠΑ. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Pulsar Plus είναι ένας από τους μικρότερους έξυπνους φορτιστές EV στη Βόρεια Αμερική. Η ζήτηση έχει «ξεπεράσει κατά πολύ» τις προβλέψεις, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Wallbox, Enric Asunción, λίγο μετά την έναρξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ το 2020. «Η ταχεία ανάπτυξη που βιώνουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα απαιτήσει από εμάς να αυξήσουμε τη χωρητικότητα σύντομα», πρόσθεσε. Κατά συνέπεια, η Wallbox κατασκευάζει ένα εργοστάσιο στο Άρλινγκτον του Τέξας.

Το εργοστάσιο του Τέξας είναι η τέταρτη μονάδα παραγωγής του, μαζί με δύο εργοστάσια στην Ευρώπη και ένα στην Κίνα. Στην Ευρώπη, το Wallbox Chargers ξεκίνησε την παραγωγή τον Δεκέμβριο του 2021 στη Βαρκελώνη. Η Wallbox αναμένει να έχει παγκόσμια ετήσια παραγωγική ικανότητα άνω των 1,1 εκατομμυρίων φορτιστών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι φορτιστές Wallbox εμφανίζονται ως WBX στη Νέα Υόρκη.

fisker.inc