Η Fisker εξετάζει την παραγωγή EV στην Ευρώπη

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Fisker εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ευρωπαϊκής παραγωγής για το δεύτερο μοντέλο της, το Pear. Επί του παρόντος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Henrik Fisker, πολλές επιλογές εξακολουθούν να εξετάζονται – όπως αν θα κατασκευαστεί από το μηδέν, μόνος ή με συνεργάτες, ή ακόμη και η ανάληψη υπάρχοντος εργοστασίου.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε την κατασκευή του Pear και στην Ευρώπη», δήλωσε ο ιδρυτής Henrik Fisker στο γερμανικό έντυπο. Handelsblatt. Αυτό μπορεί να γίνει με έναν σύντροφο ή μόνος. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί στα μέσα του 2023. Όπως αναφέρθηκε, το προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο Pear, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για κάτω από 30.000 ευρώ, θα κατασκευάζεται αρχικά από την εργολαβική εταιρεία Foxconn στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ από το 2024. Παράλληλα, εξετάζεται η παραγωγή στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρθηκε, οι σκέψεις δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με τον Fisker, η Γερμανία είναι μεταξύ των πιθανών τοποθεσιών. «Αν ξεκινήσουμε από το μηδέν κάπου στην Ανατολική Ευρώπη, πρέπει να εκπαιδεύσουμε ανθρώπους», λέει ο Fisker. «Και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αυξηθεί η παραγωγή». Οι υψηλές τιμές της ενέργειας μιλούν εναντίον της Γερμανίας.

Σε κάθε περίπτωση, μια τοποθεσία στην ηπειρωτική Ευρώπη έχει νόημα, υπονοώντας μια απόρριψη της παραγωγής στη Μεγάλη Βρετανία. Η δέσμευση για την ηπειρωτική Ευρώπη είναι επί του παρόντος μία από τις λίγες συγκεκριμένες δηλώσεις, επειδή η εταιρεία εξακολουθεί να εξετάζει όλες τις πιθανές επιλογές.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα νέο κτίριο. «Μπορεί να αγοράσουμε ένα υπάρχον εργοστάσιο», λέει ο Henrik Fisker. Μια κοινοπραξία με άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων είναι επίσης πιθανή.

Σύμφωνα με τη Fisker, ένα δεύτερο εργοστάσιο θα μπορούσε επίσης να προστεθεί στις ΗΠΑ – για την τοπική παραγωγή του ηλεκτρικού SUV Ocean. Στον συμβόλαιο κατασκευαστή Magna στο Γκρατς, η παραγωγή του πρώτου μοντέλου Fisker ξεκίνησε κανονικά πριν από λίγες ημέρες. Στην Ινδία, ο Fisker συζητά ακόμη και με έναν σημαντικό συνεργάτη της βιομηχανίας για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου για κάτω από 20.000 δολάρια, είπε. «Αλλά δεν θα πάμε τόσο χαμηλά στις ΗΠΑ ή στην Ευρώπη», λέει ο Henrik Fisker.

Ένα δικό μας εργοστάσιο –είτε νέο κτίριο είτε εξαγορά– θα σήμαινε μια απόκλιση από την τρέχουσα στρατηγική της εταιρείας. Επειδή, σε αντίθεση με τις νεοφυείς επιχειρήσεις eMobility, όπως η Lucid ή η Rivian (ή κάποτε η Tesla), η Fisker μέχρι στιγμής βασιζόταν στη συμβατική κατασκευή. Αυτό γίνεται για να διατηρείται η οργάνωση της εταιρείας λιτή με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τις πωλήσεις. Στη συνέντευξη, ο Henrik Fisker υπολογίζει ότι για την παραγωγή του Ocean στο Magna, αγόρασαν μόνο ρομπότ παραγωγής αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων και τα έθεσαν στη διάθεση της Magna. Ωστόσο, ένα δικό του εργοστάσιο θα κόστιζε πιο κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο είναι πλέον πιο πιθανό να εφαρμοστεί μόνο στην αρχική φάση, υπαινίσσεται η Fisker. Μέχρι το 2025, η εταιρεία θέλει να προσφέρει τέσσερα ή πέντε μοντέλα, σε αντίστοιχα υψηλά νούμερα. Τότε δεν θα είναι πλέον start-up, λέει ο Fisker.

handelsblatt.com (στα γερμανικά)