Η FEV εγκαινιάζει κέντρο Ε&Α στην Κίνα

Η FEV, ο πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης οχημάτων με έδρα το Άαχεν της Γερμανίας, εγκαινίασε ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για μπαταρίες και πλήρη ανάπτυξη οχημάτων στο Shenyang στην κινεζική επαρχία Liaoning μέσω της θυγατρικής της FEV China.

Το κέντρο Ε&Α στο Shenyang προσφέρει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που καλύπτει όλες τις πτυχές της ανάπτυξης οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης CAE και της ενσωμάτωσης οχημάτων, καθώς και της ανάπτυξης μπαταριών για οχήματα Νέας Ενέργειας.

Το νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης FEV Shenyang βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο Κατασκευής Εξοπλισμού Κίνας-Γερμανίας, το οποίο σύμφωνα με την FEV είναι στρατηγικά τοποθετημένο σε μικρή απόσταση από πελάτες και συνεργάτες στη βορειοανατολική Κίνα. Ενώ περισσότεροι από 30 ειδικοί εδρεύουν στο νέο κέντρο στο αρχικό του στάδιο, η γερμανική εταιρεία στοχεύει να αυξήσει αυτό σε έως και 100 ειδικούς «μέσα στα επόμενα χρόνια».

Ο Δρ Cagri Cevik, Αντιπρόεδρος της FEV Asia και επικεφαλής των επιχειρήσεων της FEV στην Κίνα, λέει: «Η Κίνα παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική ανάπτυξη της FEV. Πάντα ευδοκιμώντας να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας, είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούμε πλήρως στις απαιτήσεις και θα διαμορφώσουμε το μέλλον του τομέα της κινητικότητας για ουδέτερες εκπομπές άνθρακα, αποτελεσματικές, συνδεδεμένες και ασφαλείς μεταφορές μαζί με τους πελάτες μας».

Η ιστορία του FEV στην Κίνα φαίνεται να έχει επιβιώσει από τη σύνδεσή της με την προβληματική νεοφερμένη της Evergrande, η οποία τόσο γρήγορα εισήλθε στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με τη δύναμη της κάποτε ακμάζουσας, αλλά τώρα δυσκολευόμενης αγοράς ακινήτων στην Κίνα. Το 2019, η Evergrande απέκτησε τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο Chassis Architecture 3.0 για ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τον γερμανικό προμηθευτή Benteler και τον Όμιλο FEV.

Στην Ευρώπη, η FEV συμμετέχει σε έργα που κυμαίνονται από τη γρήγορη φόρτιση υψηλής τάσης και την ανάπτυξη μπαταριών στερεάς κατάστασης έως επαγγελματικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

fev.com