Η EV Metals θα κατασκευάσει συγκρότημα επεξεργασίας στη Σαουδική Αραβία

Η αυστραλιανή εταιρεία υλικών μπαταριών EV Metals Group έχει εξασφαλίσει 127 εκτάρια γης στη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή ενός συγκροτήματος επεξεργασίας χημικών μπαταριών. Η παραγωγή υδροξειδίου του λιθίου στο εργοστάσιο που βρίσκεται στη βιομηχανική πόλη Yanbu έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026.

Το παρακλάδι της αυστραλιανής εταιρείας EVM Arabia έχει ήδη λάβει περιβαλλοντική άδεια για το σχεδιαζόμενο συγκρότημα. Εδώ, οι πρώτες ύλες από τη Δυτική Αυστραλία θα υποστούν επεξεργασία για την παραγωγή χημικών ουσιών υψηλής καθαρότητας για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων που περιέχουν λίθιο, νικέλιο, κοβάλτιο, μαγγάνιο και άλλα μέταλλα για την κατάντη παραγωγή ενεργών υλικών καθόδου. Η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Το συγκρότημα θα χωριστεί σε διαφορετικά φυτά. Το εργοστάσιο χημικών λιθίου για την παραγωγή μονοϋδρικού υδροξειδίου του λιθίου υψηλής καθαρότητας (LHM) πρόκειται να κατασκευαστεί πρώτα με δύο γραμμές παραγωγής. Τέσσερις θα ακολουθήσουν έως το 2030, οπότε το εργοστάσιο διύλισης νικελίου, μεταξύ άλλων, θα είναι επίσης σε λειτουργία.

Τα πρωτογενή προϊόντα της EVM θα εξάγονται στη Σαουδική Αραβία και θα μεταποιούνται εκεί. Δύο εργοστάσια ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν ήδη ανακοινωθεί στη Σαουδική Αραβία, αν και τα σχέδια για ένα αντίστοιχο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Η Lucid Motors θέλει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για έως και 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Σαουδική Αραβία, ενώ το δεύτερο εργοστάσιο ανακοινώθηκε από την Foxconn για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας Ceer, μια κοινοπραξία της Foxconn και του σαουδαραβικού κρατικού επενδυτικού ταμείου PIF. Και τα δύο εργοστάσια πρόκειται να κατασκευαστούν στην Οικονομική Πόλη του Βασιλιά Abdullah (KAEC). Το συγκρότημα EV Metals στο Yanbu βρίσκεται λίγο πάνω από 200 χιλιόμετρα βόρεια, αλλά και στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας.

Η αυστραλιανή εταιρεία λέει ότι η παραγωγή υδροξειδίου του λιθίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2026. Το αρχικό σχέδιο είναι να παράγει 50.000 τόνους και αργότερα 150.000 τόνους ετησίως. Εκτός από την περιβαλλοντική άδεια, η EVM Arabia έχει ήδη λάβει διάθεση φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας από το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, η οποία θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της παραγωγής υδροξειδίου του λιθίου.

«Το συγκρότημα Battery Chemicals Complex μας βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία για να εξυπηρετεί τη ζήτηση για χημικά υψηλής καθαρότητας από κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και από αγορές-στόχους στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική που αναζητούν σταθερές και διαφανείς αλυσίδες εφοδιασμού», λέει ο Michael Naylor, Πρόεδρος της EVM Arabia. και Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου EVM.

Ενώ η Σαουδική Αραβία απέχει πολύ από την Αυστραλία, η αυστραλιανή εταιρεία έχει υφιστάμενα συμφέροντα σχετικά κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τον Μάιο του περασμένου έτους, αφού η βρετανική χημική εταιρεία Johnson Matthey ανακοίνωσε απροσδόκητα την απόσυρσή της από την επιχείρηση με υλικά μπαταριών για την αυτοκινητοβιομηχανία τον Νοέμβριο του 2021, η Australian EV Metals Group απέκτησε τα περιουσιακά στοιχεία της Johnson Matthey στο Battery Technology Center στην Οξφόρδη και την Battery Technology Center and Pilot Plant στο Billingham, ένα ερευνητικό κέντρο στο Moosburg της Γερμανίας και ένα μερικώς κατασκευασμένο εργοτάξιο στο Konin της Πολωνίας, για 50 εκατομμύρια £ (59 εκατομμύρια ευρώ). Η πώληση περιελάμβανε επίσης την τεχνολογία eLNO της Johnson Matthey που βασίζεται στις πλατφόρμες καθόδου GEMX και CAM-7.

evmetalsgroup.com