Η Eurocell θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών στην Ολλανδία

Η βρετανοκορεατική εταιρεία Eurocell πιθανότατα θα κατασκευάσει το εξαγγελθέν εργοστάσιό της για την παραγωγή κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη στην Ολλανδία. Η Eurocell αναφέρει ότι βρίσκεται σε τελικές συνομιλίες με τις αρχές και την εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ΝΟΜ.

Όταν η Eurocell ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της για ένα τέτοιο εργοστάσιο στη Δυτική Ευρώπη τον Φεβρουάριο, ανέφερε το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Ισπανία ως πιθανές τοποθεσίες για την κατασκευή του πρώτου ευρωπαϊκού Eurocell Gigafactory. Ακόμη και τότε ειπώθηκε ότι η τελική επιλογή θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την «απόκτηση του σωστού επιπέδου υποστήριξης και επενδύσεων από την κεντρική κυβέρνηση».

Αυτό συμβαίνει τώρα προφανώς στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση, η Eurocell είναι βέβαιη ότι θα είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ακριβή τοποθεσία «στο εγγύς μέλλον». Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η Eurocell δεν αναφέρει ποιοι παράγοντες έγειραν ακριβώς τη ζυγαριά υπέρ της Ολλανδίας.

Ωστόσο, η εταιρεία επιβεβαιώνει το δικό της χρονοδιάγραμμα: η Eurocell σκοπεύει να κατασκευάσει το νέο της Gigafactory σε δύο φάσεις και να φτάσει σε πλήρη χωρητικότητα ήδη από το 2025. Η πρώτη φάση θα παράγει “προηγμένες κυψέλες μπαταρίας” σε μεγάλη κλίμακα για τους υπάρχοντες ευρωπαίους πελάτες έως τις αρχές του 2023 Η δεύτερη φάση, πιθανώς στην ίδια τοποθεσία, θα μπορεί να παράγει περισσότερα από 40 εκατομμύρια κύτταρα ετησίως μέχρι το 2025.

Η προγραμματισμένη αρχική επένδυση είναι 800 εκατομμύρια δολάρια και το σύνολο θα μπορούσε να ανέλθει σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028, ανέφερε η Eurocell. Αυτό ισοδυναμεί σήμερα με 788 εκατ. ευρώ ή 1,97 δισ. ευρώ.

«Με σχέδια ταχείας επέκτασης στην Ευρώπη, η Eurocell ενθαρρύνεται από τη θετική δέσμευση που είχαμε τόσο με την ολλανδική κυβέρνηση όσο και με τον οργανισμό επενδύσεων και ανάπτυξης NOM για τη Βόρεια Ολλανδία τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Nick Clay, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής, Eurocell EMEA. . «Καθώς εισερχόμαστε στα τελικά στάδια των συζητήσεων, είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την ακριβή τοποθεσία του πρώτου μας ευρωπαϊκού Gigafactory στο εγγύς μέλλον».

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email