Η Equipmake λανσάρει την ηλεκτρική κίνηση με άξονα Ampere-220

Ο Βρετανός ειδικός ηλεκτροκίνησης Equipmake αποκάλυψε την ηλεκτρική κίνηση του άξονα Ampere-220. Σχεδιασμένο για κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων υψηλών επιδόσεων, συνδυάζει έναν ή δύο κινητήρες 220 kW με όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των μετατροπέων καρβιδίου του πυριτίου και των κιβωτίων ταχυτήτων, σε μία μονάδα.

Το Ampere-220 ζυγίζει 20 κιλά και προσφέρει πυκνότητα ισχύος 11 kW ανά κιλό – «περισσότερο από το διπλάσιο από έναν συμβατικό ηλεκτροκινητήρα», έγραψε η εταιρεία. Για την έκδοση με δύο κινητήρες, το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης προσφέρει 440 kW μέγιστης ισχύος ανά άξονα με συνολικό βάρος 85 κιλά.

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης άξονα κατασκευάζεται και αναπτύσσεται στα κεντρικά γραφεία της Equipmake στο Snetterton, στην κομητεία Norfolk, στην Αγγλία. Το κλειδί για την απόδοσή του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ο συνδυασμός του σχεδιασμού ακτίνων της Equipmake με την κατασκευή πρόσθετων, που επιτρέπει στη μεταλλική δομή του Ampere να εκτυπώνεται 3D αντί να αλέθεται από ένα συμπαγές μπλοκ. Με αυτόν τον τρόπο, το μέταλλο χρησιμοποιείται μόνο όπου χρειάζεται, είπε. Θα αντικαταστήσει επίσης συγκροτήματα πολλαπλών τμημάτων με μια ενιαία, πολύπλοκη αρχιτεκτονική.

Το Equipmake βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στους ηλεκτρικούς κινητήρες, με τη σειρά APM μας να προσφέρει κορυφαίες στην κατηγορία πυκνότητες ισχύος χάρη στα συμπαγή, ελαφριά σχέδια τους», δήλωσε ο Ian Foley, Διευθύνων Σύμβουλος της Equipmake. “Το Ampere παρουσιάζει το επόμενο άλμα και σε συνδυασμό με τα δικά μας ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος, συμπεριλαμβανομένου του μετατροπέα καρβιδίου του πυριτίου και του συστήματος μετάδοσης, δημιουργήσαμε τον e-άξονα Ampere-220. Με τόσο τεράστια απόδοση σε μια συμπαγή, ελαφριά μονάδα ηλεκτρικής μετάδοσης κίνησης, που είναι επίσης συμβατή με ISO 26262 και έτοιμη για ASIL-D, η ηλεκτρική κίνηση άξονα Ampere-220 παρέχει τη συνολική ηλεκτρική λύση υψηλής απόδοσης για τους κατασκευαστές. ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων και supercars. Υπογραμμίζει περαιτέρω τη θέση της Equipmake ως κορυφαίου προμηθευτή συστημάτων ηλεκτροκίνησης τελευταίας τεχνολογίας στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι ηλεκτρικοί κινητήρες αξόνων της Equipmake χρησιμοποιούνται επίσης στο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο «Hipercar» που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Ariel Motors.

Πληροφορίες μέσω email, renewableenergymagazine.com