Η Enel X Way στρέφεται στο Tritium για επέκταση στις ΗΠΑ στη φόρτιση DC

Η Enel X Way έχει παραγγείλει περισσότερους από 250 σταθμούς γρήγορης φόρτισης από την Tritium για χρήση στις ΗΠΑ. Η παραγγελία αποτελεί μέρος μιας νέας συμφωνίας-πλαισίου μεταξύ των εταιρειών που συνδυάζει στήλες Tritium DC με την έξυπνη πλατφόρμα φόρτισης της Enel X Way.

Είναι το πρώτο τέτοιο συμβόλαιο στις ΗΠΑ για την κοινή χρήση από την Ιταλία. Η Enel X Way ελπίζει ότι η συμφωνία θα «βαθύνει την πρόσβαση» στο υλικό και το λογισμικό γρήγορης φόρτισης της Tritium. Θα χρησιμοποιήσουν τον ταχυφορτιστή 175 kW της Tritium και τον σταθμό RTM 50 kW για την κατασκευή του δικτύου των ΗΠΑ. Τεχνολογικά, η Enel θα συνδυάσει την πλατφόρμα λογισμικού JuiceNet με τους φορτιστές Tritium.

Η Enel απαριθμεί στόλους, αυτοκινητοβιομηχανίες, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και δημόσιες τοποθεσίες χρέωσης κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων ως πιθανούς πελάτες. Η επιχείρηση φόρτισης του βοηθητικού προγράμματος προσφέρει στους οικοδεσπότες και τους συνεργάτες του ιστότοπου μια πλήρη σειρά διαλειτουργικών, αγνωστικιστών υλικού, συμβατών με OCPP, SOC-2, έξυπνων λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών μέσων δικτύου. Επί του παρόντος, η Enel διεκδικεί 380.000 θύρες φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, αρχικά στοχεύουν στην εγκατάσταση 250 σταθμών φόρτισης. Το Enel X Way πληροί τις προϋποθέσεις για περισσότερα από 60 προγράμματα εμπορικής κοινής ωφέλειας και κρατικών κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων 30 κινήτρων ταχείας φόρτισης DC.

Ωστόσο, η Tritium και η Enel X Way σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την κατασκευή ενός εθνικού δικτύου 500.000 σταθμών φόρτισης στο πλαίσιο του NEVI.

Κατασκευασμένο στην Αμερική

Η Enel X Way σκοπεύει να αναπτύξει τους γρήγορους φορτιστές Buy America της Tritium για να καλύψει τη ζήτηση NEVI. Η αυστραλιανή εταιρεία αναμένει να ξεκινήσει την παραγωγή των PKM150 και RTM στις ΗΠΑ το φθινόπωρο στο εργοστάσιό της στο Τενεσί. Όπως αναφέρθηκε, αυτό θα περιλαμβάνει έως και έξι γραμμές παραγωγής για την παραγωγή έως και 10.000 φορτιστών DC ετησίως.

Ο Chris Baker, επικεφαλής της Enel X Way Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι η συμφωνία θα τους επιτρέψει να επεκτείνουν την προσφορά γρήγορης φόρτισης DC. Πρόσθεσε ότι η προσφορά της Tritium ήταν «ευέλικτη, επεκτάσιμη και κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, καθιστώντας ευκολότερη την ανάπτυξη τοποθεσιών φόρτισης για επιχειρήσεις και πόλεις».

Η Jane Hunter, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Tritium, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η Enel X Way είναι μια ιδανική εταιρεία για να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας φόρτισής μας, καθώς έχουν εταιρείες σε όλο τον κόσμο και είναι καλά εξοπλισμένες και δεσμευμένες στην επέκταση της υποδομής ηλεκτρικών οχημάτων».

Η Tritium λέει ότι η παραγγελία αποτελεί μέρος μιας συμφωνίας-πλαισίου που έχει συναφθεί, αλλά δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως ο όρος ή ο μέγιστος όγκος παραγγελίας. Οι εταιρείες προσθέτουν, ωστόσο, ότι σχεδιάζουν να υπογράψουν περαιτέρω περιφερειακές συμβάσεις για να επεκτείνουν την πρόσβαση στη γρήγορη φόρτιση σε όλο τον κόσμο.

Η Tritium έχει συνάψει άλλες σημαντικές συμφωνίες-πλαίσιο με τις εταιρείες πετρελαίου Shell και BP. Αν και το εύρος της σύμβασης της Shell είναι επίσης άγνωστο, η BP μπορεί να παραγγείλει έως και 1.000 σταθμούς φόρτισης, όπως αναφέρεται.

Η Tritium (Nasdaq: DCFC) ιδρύθηκε το 2001 και σχεδιάζει και κατασκευάζει ιδιόκτητο υλικό και λογισμικό για γρήγορους φορτιστές συνεχούς ρεύματος για ηλεκτρικά οχήματα.

Η παρουσία της Enel στη Βόρεια Αμερική χρονολογείται από το 2000, όταν η εταιρεία έγινε παραγωγός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ είναι η συνέντευξή μας για το 2020 με τον Giovanni Bertolino, τότε υπεύθυνο για την ηλεκτροκίνηση στην Enel X Βόρεια Αμερική.

tritiumcharging.com