Η Elinor Batteries για την κατασκευή μπαταριών LFP στη Νορβηγία

Η νορβηγική επενδυτική εταιρεία Valinor ίδρυσε την Elinor Batteries με σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου κλίμακας γιγαβάτ για μπαταρίες LFP στην κεντρική Νορβηγία. Οι κυψέλες θα προορίζονται μεταξύ άλλων για σταθερή αποθήκευση για φόρτιση EV και θαλάσσιες εφαρμογές.

Η κατασκευή του εργοστασίου στο Όρκλαντ κοντά στο Τρόντχαϊμ έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024, ενώ η παραγωγή της πρώτης από τις τρεις φάσεις έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2026.

Οι θαλάσσιες εφαρμογές όπως για τα πλοία ή η φόρτιση πλοίων και η σταθερή αποθήκευση σε σταθμούς φόρτισης απαιτούν υψηλές δυνάμεις φόρτισης που θα καταπονούσαν το τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς χωριστή αποθήκευση buffer. Εδώ θέλει να έρθει η Elinor Batteries και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες μπαταρίες. Οι μπαταρίες LFP επίσης δεν εξαρτώνται από τους πόρους νικελίου και κοβαλτίου.

Το εργοστάσιο του Orkland θα αναπτυχθεί σε τρεις ενότητες για τον περιορισμό των οικονομικών και τεχνολογικών κινδύνων. Η πρώτη ενότητα θα πρέπει να ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει η παραγωγή το 2026, με τρεις ενότητες σε λειτουργία έως το 2030. Αν και η Valinor έχει τώρα χρηματοδοτήσει την αρχική φάση του έργου, θέλει να φέρει και άλλους επενδυτές μακροπρόθεσμα, για τους οποίους μια χρηματοδότηση γύρος προγραμματίζεται στη διάρκεια του 2023.

Η Elinor Batteries θα έχει επικεφαλής τον Terje Andersen, ο οποίος έχει ήδη εμπειρία στη δημιουργία ενός έργου μπαταριών στη Νορβηγία: ο Andersen ήταν προηγουμένως Διευθύνων Σύμβουλος της Morrow Batteries, η οποία είναι γνωστό ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο 32 GWh στο Arendal στη νότια Νορβηγία.

«Δεν υπάρχουν άλλα μέρη στον κόσμο πιο κατάλληλα για την παραγωγή βιώσιμων μπαταριών από την Κεντρική Νορβηγία», λέει τώρα ο Άντερσεν στο νέο του ρόλο, εξηγώντας ότι η περιοχή προσφέρει εκτεταμένη πρόσβαση στη φθηνότερη ανανεώσιμη ενέργεια της Ευρώπης. Επιπλέον, το Τρόντχαϊμ, γνωστό ως τεχνολογική πρωτεύουσα της Νορβηγίας, απέχει μόνο περίπου 30 λεπτά, κάτι που η Elinor ελπίζει ότι θα προσφέρει καλή πρόσβαση σε πόρους Ε&Α και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.

Η Elinor Batteries θα υποστηριχθεί στην κατασκευή του εργοστασίου από τον ανεξάρτητο νορβηγικό ερευνητικό οργανισμό SINTEF για τον οποίο έχει υπογραφεί αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας. Η συμφωνία καλύπτει τεχνολογικές πτυχές σε όλη την αλυσίδα αξίας παραγωγής μπαταριών, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας παραγωγής, των υποδομών, της διαχείρισης, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Ο Άντερσεν εξήγησε ότι η συμφωνία επιτρέπει στην Elinor Batteries να ξεκινήσει την παραγωγή δειγμάτων Α αυτή την άνοιξη. «Τα δείγματα Α είναι ζωτικής σημασίας για να χαρακτηριστείτε ως προμηθευτής σε έναν κλάδο που εδώ και καιρό κυριαρχείται από Ασιάτες προμηθευτές», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της SINTEF, Alexandra Bech Gjørv, εξήγησε: «Μέσω ενός κοινού ευρωπαϊκού οδικού χάρτη, γίνεται τώρα δουλειά για την ανάπτυξη μιας γενιάς μπαταριών που θα είναι ασφαλέστερες, θα αντέχουν ταχύτερη φόρτιση και θα διαρκούν περισσότερο». Πρόσθεσε ότι «Η παραγωγή μπαταριών θα είναι πιο βιώσιμη και οικονομικά αποδοτική, επειδή οι πρώτες ύλες θα ταξιδεύουν μικρότερες αποστάσεις. Αυτές είναι θεμελιώδεις αλλαγές στον τρόπο παραγωγής και χρήσης των μπαταριών, και αυτό παρέχει νέες ευκαιρίες».

businesswire.com, sintef.αρ