Η ElectroMobility Poland αναβάλλει την παραγωγή του πρώτου μοντέλου για το 2025

Η παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Πολωνίας καθυστερεί. Η κρατική εταιρεία ElectroMobility Poland (EMP) επιβεβαίωσε τώρα ότι η παραγωγή της μάρκας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Izera δεν θα ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2025.

Η EMP έκανε αυτή τη δήλωση στο γερμανικό έντυπο Automobilwoche. Η κρατική εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι η κατασκευή του εργοστασίου στο Jaworzno έχει πλέον προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2024. Η ElectroMobility Poland δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρχικά, η παραγωγή έπρεπε να ξεκινήσει το 2024. Δεν είναι γνωστό γιατί η έναρξη της κατασκευής και της παραγωγής καθυστερεί τώρα. Προβλήματα με την έγκριση ή τη χρηματοδότηση του έργου είναι πιθανά, αλλά φυσικά και με την ανάπτυξη του οχήματος: Η EMP είχε επιβεβαιώσει μόλις τον Νοέμβριο του 2022 ότι το Izera θα βασιζόταν στην πλατφόρμα SEA της Geely.

Δεδομένου ότι αυτή η συνεργασία αποφασίστηκε μόλις τον Νοέμβριο του 2022, θα ήταν ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ακόμη και με την πλήρη εξαγορά της τεχνολογίας της Geely, να επανασχεδιαστούν, να αναπτυχθούν και, κυρίως, να δοκιμαστούν επαρκώς τα οχήματα για μια έναρξη παραγωγής το 2024 – και ακόμα προετοιμασία για παραγωγή. Ωστόσο, η EMP έχει εξασφαλίσει μόνο την άδεια κατασκευής οχημάτων με βάση το SEA, αλλά δεν αγοράζει κανένα στοιχείο πλατφόρμας. Επομένως, η EMP πρέπει ακόμη να οργανώσει την παραγωγή εξαρτημάτων μαζί με τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις, αυτό επρόκειτο να γίνει κυρίως με Πολωνούς προμηθευτές προκειμένου να αυξηθεί η εγχώρια προστιθέμενη αξία – άλλωστε, η EMP ιδρύθηκε με στόχο να αντισταθμίσει τη μείωση της παραγωγής επιβατικών αυτοκινήτων στην Πολωνία. Όπως γράφει τώρα η «Automobilwoche», ωστόσο, οι γερμανικές εταιρείες θα επωφεληθούν επίσης από τον όγκο επενδύσεων περίπου 1,1 δισ. ευρώ: η Dürr είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εγκαταστάσεων παραγωγής.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Piotr Zaremba, η EMP σκοπεύει να βασίζεται «σε μεγάλο βαθμό σε τοπικούς προμηθευτές» εκτός από τον κατασκευαστή του εργοστασίου από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Ορισμένοι προμηθευτές έχουν πράγματι εγκατασταθεί γύρω από το πρώην εργοστάσιο της Opel στο Gliwice (πρώην Astra, τώρα ελαφρά επαγγελματικά οχήματα), το οποίο ανήκει στον Stellantis μέσω της Fiat, το εργοστάσιο μικρών αυτοκινήτων στο Tychy και επίσης το εργοστάσιο της Mercedes στο Jawor (συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων εσωτερικής καύσης, συναρμολόγηση μπαταριών και, στο μέλλον, ηλεκτρικά φορτηγά). Ωστόσο, αυτές είναι «συχνά θυγατρικές δυτικών προμηθευτών», σύμφωνα με την έκθεση.

automobilwoche.de