Η Electrify America εγκαθιστά το πρώτο BESS σε επίπεδο μεγαβάτ

Στις ΗΠΑ, η Electrify America παρουσίασε την πρώτη της εφαρμογή ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας σε επίπεδο μεγαβάτ (BESS) για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η θυγατρική της Volkswagen έχει ήδη μικρότερες, υπάρχουσες εγκαταστάσεις BESS σε πάνω από 150 σταθμούς στις ΗΠΑ. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερες από 100 εγκαταστάσεις στην Καλιφόρνια. Το επίπεδο μεγαβάτ αυτού του BESS σημαίνει ότι ο σταθμός στο Baker της Καλιφόρνια έχει επεκταθεί από οκτώ σε δώδεκα φορτιστές.

Η Electrify America λέει ότι ο σταθμός Baker επιλέχθηκε για την πρώτη εγκατάσταση του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας σε επίπεδο μεγαβάτ λόγω των περιορισμών της απομακρυσμένης θέσης και της χωρητικότητας της κοινής χρήσης. Ο σταθμός έχει πλέον πρόσθετη ισχύ με την ενσωμάτωση του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας περίπου 1,5 MW / 3 MWh με δυναμικό παραγωγής 66 kW από τον ηλιακό θόλο.

Ο Jigar Shah, Επικεφαλής Ενεργειακών Υπηρεσιών στην Electrify America, εξήγησε: «Καθώς επεκτείνουμε τη χρήση τέτοιων λύσεων σε περισσότερους από τους σταθμούς φόρτισής μας και επίσης στους πελάτες ηλεκτρικού στόλου μεσαίου και βαρέως τύπου, είμαστε σε θέση να επιτρέψουμε τη συνεχή μεταφορά ηλεκτροδότηση ακόμη και ενόψει των περιορισμών της χωρητικότητας της κοινής ωφέλειας».

electrifyamerica.com