Η ElectReon & η Eurovia θα ξεκινήσουν το έργο φόρτισης στη γερμανική «Autobahn»

Η ισραηλινή εταιρεία ElectReon Wireless, που ειδικεύεται στην επαγωγική φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, και η οδοποιία Eurovia σχεδιάζουν ένα κοινό έργο στη Γερμανία. Στη βόρεια Βαυαρία, ένα μικρό τμήμα του αυτοκινητόδρομου πρόκειται να εξοπλιστεί με τη λύση επαγωγικής φόρτισης.

Η ElectReon και η Eurovia είχαν υπογράψει συμφωνία το 2020 για την κατασκευή ασύρματων ηλεκτρικών οδικών συστημάτων στη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδοτείται από τη γερμανική κυβέρνηση που ονομάζεται E|MPOWER. Το έργο αυτό που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022, στοχεύει στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας ασύρματου ηλεκτρικού οδικού συστήματος (ERS) της ElectReon σε ένα τμήμα αυτοκινητόδρομου μήκους ενός χιλιομέτρου στη βόρεια Βαυαρία.

Το ERS είναι μία από τις βασικές τεχνολογίες της ElectReon: με τη λύση επαγωγικής φόρτισης, τόσο τα ακίνητα όσο και τα κινούμενα οχήματα μπορούν να τροφοδοτούνται με ενέργεια χωρίς επαφή. Σε προηγούμενα έργα, όπως μια ειδική πίστα δοκιμών στην Ιταλία, χρεώθηκαν τόσο ηλεκτρικά λεωφορεία όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το πώς θα σχεδιαστεί το σύστημα στη βόρεια Βαυαρία και το είδος της μεταφοράς ενέργειας που θα είναι δυνατή δεν καθίσταται σαφές στο δελτίο τύπου.

Ωστόσο, το έργο στη βόρεια Βαυαρία δεν θα είναι το πρώτο σύστημα ERS στη Γερμανία: Πέρυσι, η ElectReon κατασκεύασε μια επαγωγική λύση φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων για EnBW στην Καρλσρούη. Το τρέχον έργο όχι μόνο θα επιδείξει την τεχνολογία σε μεγαλύτερη κλίμακα, αλλά θα την εφαρμόσει και με νέες κατασκευαστικές τεχνικές για τη μείωση του κόστους κατασκευής και της διάρκειας.

Για τη βελτίωση της επεκτασιμότητας του ERS της Electreon, αρκετοί εταίροι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια κοινοπραξία που αποτελείται από το Ινστιτούτο FAPS του Πανεπιστημίου Friedrich-Alexander Erlangen-Nuremberg (FAU), το Ινστιτούτο ELSYS του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Νυρεμβέργης, Risomat GmbH & Co.KG και VIA IMC GmbH.

«Το έργο E|MPOWER είναι ένα σημαντικό βήμα προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές στη Γερμανία και, τελικά, στον κόσμο», λέει ο Andreas Wendt, Διευθύνων Σύμβουλος της Electreon Germany GmbH. «Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τους εταίρους της κοινοπραξίας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εταίρους μας από τη Eurovia ακολουθώντας τα προηγούμενα επιτυχημένα έργα μας. Μαζί με την κοινοπραξία, η Electreon προχωρά προς τις δυνατότητες μαζικής παραγωγής και ανάπτυξης».

businesswire.com