Η Elaphe και η McLaren συνεργάζονται για την ανάπτυξη κινητήρων

Ο ειδικός σε ηλεκτροκινητήρες της Σλοβενίας Elaphe συμφώνησε σε στρατηγική συνεργασία με τη McLaren Applied. Αναπτύσσουν ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει τους κινητήρες και τον έλεγχο του οχήματος της Elaphe με την τεχνολογία inverter της McLaren Applied.

Συγκεκριμένα, η Elaphe θα χρησιμοποιήσει τον αντιστροφέα IPG5 καρβιδίου του πυριτίου (SiC) 800 V της McLaren. Οι συνεργάτες ισχυρίζονται ότι η συνδυασμένη ηλεκτρική κίνηση τους θα προσφέρει στις αυτοκινητοβιομηχανίες σημαντική εξοικονόμηση χώρου και βάρους για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας του οχήματος και πέντε φορές ταχύτερη απόκριση ροπής σε σύγκριση με τα υπάρχοντα συστήματα. Ως επιπλέον πλεονέκτημα, η Elaphe και η βρετανική εταιρεία τεχνολογίας δίνουν έμφαση στην ελευθερία σχεδιασμού του οχήματος (λόγω του μικρότερου χώρου εγκατάστασης της μονάδας).

Οι τρέχοντες κινητήρες εντός τροχού της Elaphe παρουσιάζουν πυκνότητες ροπής έως και 460 Nm/λίτρο και 100 Nm/kg. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναφέρει ότι οι κινητήρες τους θα προσφέρουν υψηλό εύρος ζώνης ελέγχου για κάθε τροχό, επιτρέποντας στους πελάτες να ορίσουν και να αλλάξουν τον οδηγικό χαρακτήρα του e-car τους μέσω ρύθμισης λογισμικού.

Ωστόσο, οι κινητήρες πλήμνης τροχών δεν έχουν ακόμη καθιερωθεί σε αυτοκίνητα παραγωγής μεγάλης κλίμακας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα προϊόντα της Elaphe χρησιμοποιούνται στο e-picup Lordstown Endurance, στο Lightyear 0 και, στο μέλλον, επίσης από την αμερικανική νεοφυή εταιρεία Aptera. Μέχρι στιγμής, αυτά τα οχήματα έχουν παραχθεί μόνο σε διαχειρίσιμους αριθμούς – παρόλα αυτά, η Elaphe ισχυρίζεται ότι έχει επιτύχει ενεργειακή απόδοση άνω του 97 τοις εκατό σε αυτές τις εφαρμογές, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση.

Ο μετατροπέας της McLaren Applied επαινείται για την «ασυναγώνιστη βαρυμετρική και ογκομετρική πυκνότητα ισχύος 90kVA/kg και 130kVA/L αντίστοιχα, μεταβλητή συχνότητα μεταγωγής και απόδοση έως και 99%». Αυτό λέγεται ότι βελτιώνει τη συνολική απόδοση του οχήματος και «παρέχει απαράμιλλη δυναμική οδήγησης», έτσι η δήλωση.

Η McLaren Applied έχει την τεχνολογία SiC σε ανάπτυξη εδώ και πολλά χρόνια. Το υβριδικό υπεραυτοκίνητο McLaren P1 το 2012 και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Formula 1 και Formula E χρησιμοποιούν την τεχνολογία, για παράδειγμα.

Η Elaphe παρουσιάζει τις λύσεις λογισμικού και υλικού της στο περίπτερό της στο CES στο Λας Βέγκας και έφερε επίσης τον μετατροπέα IPG5 από την McLaren Applied.

Πληροφορίες μέσω email