Η EcoG κλείνει με επιτυχία τον γύρο χρηματοδότησης της Σειρά Α

Στη Γερμανία, η startup EcoG με έδρα το Μόναχο έκλεισε έναν γύρο χρηματοδότησης έξι εκατομμυρίων ευρώ της Series A, φέρνοντας νέους επενδυτές BayBG και Lindner Group. Η EcoG αναπτύσσει λογισμικό λειτουργίας για σταθμούς φόρτισης DC και στοχεύει να βοηθήσει τους πελάτες της να προσαρμόσουν τις λύσεις τους.

Οι υφιστάμενοι επενδυτές Ananda Impact Ventures και Helen Ventures αύξησαν περαιτέρω τις επενδύσεις τους στην ανάπτυξη λειτουργικού λογισμικού για σταθμούς φόρτισης DC.

Με τη νέα χρηματοδότηση, η EcoG στοχεύει να προωθήσει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη και την Ινδία, καθώς και να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά ειδικότερα στις ΗΠΑ. Το φρέσκο ​​κεφάλαιο θα επιτρέψει στην EcoG να βοηθήσει τους πελάτες της σε όλο τον κόσμο να επιταχύνουν το «goto-to-market» τους και να συμβάλλουν στην κλιμάκωση της παραγωγής σταθμών φόρτισης DC.

Η εσωτερική τεχνολογία φόρτισης και λύση λειτουργικού συστήματος EcoG | Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρθρωτά ως λογισμικό υλικού ή λύση μόνο λογισμικού. Περισσότεροι από 15 κατασκευαστές χρησιμοποιούν το λογισμικό σε περισσότερες από 24 σειρές φορτιστών.

Οι πελάτες περιλαμβάνουν τη Siemens και το i-Charging. Η EcoG λέει ότι έχει ήδη επιτύχει μερίδιο αγοράς δέκα τοις εκατό στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε μόλις το 2017, όταν καλλιεργήθηκε από μια θερμοκοιτίδα εκκίνησης Volkswagen.

Πιο πρόσφατα, η EcoG πέτυχε κερδοφορία και τετραπλασίασε τα τριμηνιαία έσοδα σε σύγκριση με το 2021. Ο Jörg Heuer, Διευθύνων Σύμβουλος της EcoG εξήγησε: «Η επιτυχία της EcoG βασίζεται στη συνέργεια των συνεργατών μας στο οικοσύστημα και στο πάθος και την ορμή της παγκόσμιας ομάδας ειδικών της τεχνολογίας φόρτισης EV με υψηλά κίνητρα και καινοτόμοι 14 εθνικοτήτων».

Η Heuer αποκάλυψε: «Ως πρωτοπόροι και ηγέτες σκέψης στον τομέα της φόρτισης EV, έχουμε διανύσει μια εστιασμένη και επιτυχημένη πορεία προς την κερδοφορία από την κυκλοφορία μας πριν από πέντε χρόνια. Μαζί, τώρα προσπαθούμε για μερίδιο αγοράς 30%. Και θα επιστρέψουμε στις ρίζες μας στο Ντιτρόιτ το 2023 για να συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε την αγορά της Βόρειας Αμερικής σε τοπικό επίπεδο».

Ο Andreas Heubl, Διευθυντής Επενδύσεων της BayBG εξήγησε την εμπιστοσύνη τους στο EcoG, καθώς η εταιρεία έχει γίνει το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα για σταθμούς φόρτισης DC μέσα σε λίγα χρόνια. Είπε ότι η εταιρεία παρέχει στους κατασκευαστές σταθμών φόρτισης «μια εξαιρετική λύση τεχνολογίας λογισμικού».

Η Heuble δήλωσε: «Οι γνωστοί πελάτες, το ισχυρό οικοσύστημα καθώς και η τεράστια ανάπτυξη του EcoG μιλούν από μόνα τους. Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνοδεύουμε την EcoG ως επενδυτή στη διεθνή της κλιμάκωση».

Πηγή: μέσω email