Η EAS σχεδιάζει στρογγυλές κυψέλες για BMW και OneD

Η ΕΑΣ, η γερμανική εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Britishvolt, ανακοίνωσε κάποια πρόοδο από τις δικές της συνεργασίες. Η EAS έχει υποστηρίξει το Battery Cell Competence Center της BMW στην ανάπτυξη των πρώτων κυλινδρικών κυψελών της και συνεργάζεται επίσης με την OneD Battery Sciences στο λεγόμενο Sinanode.

Η EAS, με έδρα το Nordhausen της Θουριγγίας, ειδικεύεται σε κυψέλες ιόντων λιθίου μεγάλου μεγέθους με καινοτόμο τεχνολογία κατασκευής ηλεκτροδίων. Εταιρείες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, των υποβρυχίων και της ναυτιλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας χρησιμοποιούν ήδη κυψέλες EAS. Όσον αφορά την Britishvolt, η επίδοξη βρετανική εταιρεία κατασκευής μπαταριών φέρεται να εξαγόρασε την EAS από τον όμιλο Monbat τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Έκτοτε, η Britishvolt έχει φτάσει σε τρομερή κατάσταση, με πρόσφατες αναφορές να προβλέπουν ότι η εταιρεία μπορεί να μπει σε «αποδοχή» λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Το αν αυτό θα επηρεάσει την ΕΑΣ δεν είναι ξεκάθαρο από τα σημερινά νέα.

Όσον αφορά τις εξελίξεις της EAS, η εταιρεία έχει αναπτύξει στρογγυλές κυψέλες για τη «Neue Klasse/New Class» της BMW με διάμετρο 46 χιλιοστών. Το BMW Group επιβεβαίωσε επίσημα τη μετάβαση σε αυτό το σχήμα κυλινδρικών κυψελών τον Σεπτέμβριο. Η συνεργασία μεταξύ του BMW Group και της EAS Batteries αποσκοπούσε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης κυψελών μπαταρίας και φαίνεται ότι η EAS πέτυχε να δώσει στην BMW αυτή την αρχή.

«Οι μπαταρίες EAS μας παρείχαν εξαιρετική υποστήριξη στην πρώιμη φάση της ανάπτυξης στρογγυλών κυψελών, για παράδειγμα, παρέχοντας πρωτότυπες κυψέλες και μείωσαν σημαντικά τον χρόνο ανάπτυξης για το κύτταρο BMW», σχολίασε ο Peter Lamp, Επικεφαλής Τεχνολογίας Μπαταριών της BMW.

Οι μπαταρίες EAS παρείχαν μηχανική και ηλεκτροχημική υποστήριξη στην BMW, επομένως η εταιρεία, επιτρέποντας στην BMW να προωθήσει τις αποφάσεις για τη σχεδίαση και τη χημεία κυψελών της νέας κυψέλης σε προγενέστερο στάδιο και να καθορίσει τις αντίστοιχες διαδικασίες έγκαιρα.

Ο Michael Deutmeyer, Διευθύνων Σύμβουλος της EAS Batteries GmbH, επεσήμανε ένα αποφασιστικό χαρακτηριστικό που θα ενσωματώσουν οι κυψέλες BMW: «Με την αδειοδότηση της πατενταρισμένης τεχνολογίας επικοινωνίας μας, την «επαφή χωρίς καρτέλα», συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση της ικανότητας υψηλού ρεύματος η νέα σχεδίαση κυψελών BMW».

Εργασία με το OneD Battery Sciences

Ο Γερμανός προγραμματιστής μπαταριών υποστηρίζει επίσης το OneD Battery Sciences με έδρα την Καλιφόρνια. Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη του ενεργού υλικού της Sinanode σε στρογγυλές κυψέλες για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το Sinanode είναι η προσέγγιση της OneD που έχει νανοσύρματα πυριτίου συγχωνευμένα απευθείας σε σκόνη γραφίτη στην άνοδο στον πυρήνα. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτό προσφέρει δυνατότητες προσαρμογής σε γραφίτη (φυσικό ή συνθετικό) και επίστρωση ηλεκτροδίων (υγρή ή ξηρή).

Όσον αφορά την EAS, η εταιρεία λέει ότι προσθέτει τεχνογνωσία στον σχεδιασμό 46 κυψελών και στην ανάπτυξη και βελτιστοποίηση νέων χημικών στοιχείων κυττάρων. Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης το OneD στην παραγωγή πρωτοτύπων σε μικρές σειρές σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη.

Συγκεκριμένα, η EAS παράγει κυψέλες για OneD σε μικρές ποσότητες με χαμηλό κόστος υλικού για δοκιμή. Η σύνθεση του υλικού ανόδου και καθόδου, καθώς και των πρόσθετων ηλεκτρολυτών, ποικίλλει. Η EAS δίνει το παράδειγμα του υλικού ανόδου που βασίζεται σε νανοσύρμα πυριτίου που δοκιμάζεται με διαφορετική περιεκτικότητα σε πυρίτιο και βελτιστοποιείται αλλάζοντας τη σύνθεση ηλεκτρολύτη, διαχωριστή και καθόδου.

Συνολικά, η EAS και η OneD θέλουν να αναπτύξουν μια κυλινδρική κυψέλη 46900 «με την υψηλότερη δυνατή ενεργειακή πυκνότητα και ταυτόχρονα μεγάλη διάρκεια ζωής». Στην πρώτη ολοκληρωμένη φάση του έργου, η EAS ανέπτυξε μια στρογγυλή κυψέλη για το OneD με μέτρια περιεκτικότητα σε πυρίτιο, η οποία θα αυξηθεί στα επόμενα στάδια.

pressebox.com (BMW), eas-batteries.com (OneD)