Η E.On θα δημιουργήσει 2.000 σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος έως το 2024

Η ενεργειακή εταιρεία E.On σχεδιάζει να εγκαταστήσει 2.000 σταθμούς υπερταχείας φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το τέλος του 2024. Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας ενώνει τις δυνάμεις της με την Alpitronic για την παροχή εξοπλισμού HPC. Τα σχέδιά τους φτάνουν μετά το 2024.

Μέχρι το 2026, η E.On σχεδιάζει να αποκτήσει συνολικά 5.000 νέα σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος. Ο Όμιλος με έδρα το Έσσεν θέλει να επεκτείνει τις υπάρχουσες τοποθεσίες και να κατασκευάσει νέους κόμβους για δημόσια χρέωση και επιχειρηματικούς πελάτες της E.On.

Οι στήλες φόρτισης DC της Alpitroniq αποδίδουν ισχύ μεταξύ 150 και 300 kW, δηλαδή το E.On θα αναπτύξει τον Hypercharger HYC150 (με 1x 150 kW ή 2x 75 kW) και τον Hypercharger HYC300. Το νέο HYC400 με ισχύ έως και 400 kW και το HYC50, ο πρώτος επιτοίχιος φορτιστής 50 kW, θα είναι επίσης διαθέσιμα στους πελάτες της E.On στο μέλλον.

Επιπλέον, η E.On και η Alpitronic δηλώνουν ότι θέλουν να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών στο σταθμό φόρτισης. Η εστίαση εδώ είναι στην τεχνική βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του οχήματος, του σταθμού γρήγορης φόρτισης και του συστήματος χρέωσης και του Plug&Charge. Για να βελτιώσουν τις λειτουργίες και να μειώσουν το βάρος στα δίκτυα, οι συνεργάτες σχεδιάζουν επίσης να οδηγήσουν λύσεις για έξυπνη φόρτιση, για παράδειγμα, ερευνώντας τις δυνατότητες της έξυπνης διαχείρισης φορτίου σε συνδυασμό με χρονικά μεταβλητά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μέχρι στιγμής ανακοινώσεις της E.On και της Alpitronic έχουν επικεντρωθεί στη φόρτιση αυτοκινήτων. Ωστόσο, οι εταίροι σχεδιάζουν επίσης να συνεργαστούν σε λύσεις φόρτισης για βαρέα επαγγελματικά οχήματα, όπως η μελλοντική φόρτιση μεγαβάτ. Οι πρώτες πιλοτικές τοποθεσίες με υποδομή ταχείας φόρτισης για φορτηγά θα κατασκευαστούν σε πολλές ευρωπαϊκές τοποθεσίες έως το 2024. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες παραμένουν σπάνιες.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι βασικός παράγοντας για την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης και την εξοικονόμηση εκπομπών CO2. Για να διασφαλιστεί ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα στραφούν στην ηλεκτρική οδήγηση στο μέλλον, η φόρτιση πρέπει να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και άνετα», δήλωσε ο Patrick Lammers, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της E.ON για τις σχέσεις με τους πελάτες. Ως εκ τούτου, είμαστε αποφασισμένοι να προωθήσουμε την επέκταση των υποδομών σε όλη την Ευρώπη και να προωθήσουμε νέες και καινοτόμες τεχνολογίες για έξυπνη φόρτιση.

Ο Philipp Senoner, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Alpitronic, πρόσθεσε: «Η στενή ανταλλαγή με τους συνεργάτες μας κατά μήκος της αλυσίδας αξίας για την υποδομή φόρτισης είναι απαραίτητη για την προσφορά πελατοκεντρικών λύσεων χρέωσης».

Η E.On δεν είναι η πρώτη συνεργασία με ένα μεγάλο βοηθητικό πρόγραμμα για την Alpitroniq. Η εταιρεία, με έδρα τη Βόρεια Ιταλία, φέρεται να συνεργάζεται με την EnBW στη Γερμανία και το δίκτυο φόρτισης Mer της Statkraft, όπως αναφέρεται.

Το E.On περιλαμβάνει σήμερα 160.000 δημόσια σημεία φόρτισης στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες χώρες θα δουν την κυκλοφορία των νέων 5.000 φορτιστών υψηλής ισχύος.

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

eon.com