Η DS παρουσίασε τον δρομέα της Formula E για την ερχόμενη σεζόν

Η DS Automobiles αποκάλυψε τώρα το νέο της αγωνιστικό αυτοκίνητο για την επερχόμενη σεζόν της Formula E. Στο τιμόνι του νέου DS E-Tense FE23 θα βρίσκονται ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής Stoffel Vandoorne και ο Jean-Eric Vergne, ο μοναδικός διπλός πρωταθλητής στη Formula E, για την αγωνιστική ομάδα DS Penske που υποστηρίζεται από τον Stellantis.

Η DS υιοθέτησε τη γνώριμη μαύρη και χρυσή εμφάνιση των αυτοκινήτων της στη νέα συνεργασία. Τα προηγούμενα χρόνια, η Penske αγωνιζόταν με το όνομα Dragon σε λευκά και κόκκινα αυτοκίνητα, ενώ η DS πάντα παρουσίαζε μαύρα και χρυσά αγωνιστικά αυτοκίνητα στην επιτυχημένη συνεργασία της με την Techeetah όλα αυτά τα χρόνια (συμπεριλαμβανομένων των δύο τίτλων οδηγών με τη Vergne και ενός τίτλου με τον Felix Antonio ντα Κόστα στη σεζόν Corona 2020).

Ως γνωστόν, τα νέα αγωνιστικά Gen3 της Formula E αποκτούν μεγαλύτερη ισχύ (350 αντί για 250 kW) και μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητες έως και 280 km/h. Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι ένας δεύτερος ηλεκτρικός κινητήρας στον μπροστινό άξονα – αυτό είναι ένα ενιαίο εξάρτημα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ανάκτηση, όχι για πρόωση. Η μονάδα μετάδοσης κίνησης 350 kW στο πίσω μέρος αναπτύσσεται από τους ίδιους τους κατασκευαστές – η DS δεν δείχνει ακόμη τις κάρτες της για το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Προηγουμένως, η Porsche, καθώς και η Jaguar και η Nissan, είχαν παρουσιάσει τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα για τη νέα εποχή Gen3 της σειράς ηλεκτρικών αγώνων. Και εδώ δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς λεπτομέρειες για την κατασκευή και τον σχεδιασμό των κινητήρων.

Μια καινοτομία στο DS Penske, ωστόσο, είναι γνωστή: Για πρώτη φορά εδώ και λίγο καιρό, θα υπάρχει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με τον αριθμό 1 στο grid: Ο σημερινός παγκόσμιος πρωταθλητής Stoffel Vandoorne (τίτλος με Mercedes-EQ) προτίμησε τον αριθμό 1 στο γνωστό αρχικό του νούμερο 5. Ο περσινός πρωταθλητής Nyck de Vries έχει επίσης παραταχθεί ως παγκόσμιος πρωταθλητής με το νούμερο 17. Ο συμπαίκτης του Vandoorne, Vergne, θα ξεκινήσει με το γνωστό του 25.

Οι επίσημες δοκιμές της Formula E στη Βαλένθια είναι ακόμη προγραμματισμένες για την ερχόμενη εβδομάδα. Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο με το ePrix του Μεξικού.

stellantis.com