Η Designwerk παρουσιάζει σταθμό φόρτισης μεγαβάτ

Ο Ελβετός ειδικός στο eMobility Designwerk παρουσίασε έναν νέο τύπο σταθμού φόρτισης μεγαβάτ που έχει σχεδιαστεί για ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών φορτηγών εντός 45 λεπτών. Αυτό θα ήταν έξι φορές ταχύτερο από τους σταθμούς φόρτισης 350 kW και η Designwerk κινείται γρήγορα προς πραγματικές εφαρμογές.

Ο νέος «μέγα σταθμός φόρτισης», όπως τον αναφέρει η Designwerk στην ανακοίνωση, βασίζεται στο πιο πρόσφατο πρότυπο Megawatt Charging System (MCS). Οι μπαταρίες buffer, ενσωματωμένες σε ένα μεγάλο δοχείο, θα αποφεύγουν τα φορτία αιχμής και θα εγγυώνται συνεχή φόρτιση μεγαβάτ – φτάνουμε στις λεπτομέρειες σε ένα δευτερόλεπτο.

Η Designwerk δεν αποκαλύπτει τέτοια δεδομένα στο δελτίο τύπου, αλλά τα βρήκαμε στον ιστότοπο του έργου: το δοχείο 25 τόνων περιέχει μπαταρίες αξίας 1.800 kWh, που προέρχονται από νέες παραγωγές ή έργα δεύτερης ζωής. Η μονάδα συνδέεται στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω CEE 124. Η έξοδος MCS μπορεί να αποδώσει έως και 2.100 kW ισχύος φόρτισης (έως 3.000 αμπέρ στα 500 έως 800 volt). Έχει επίσης τοποθετηθεί ένα βύσμα CCS. Η συνολική απόδοση από το ηλεκτρικό δίκτυο μέχρι την προσωρινή μπαταρία και μετά στο όχημα είναι περίπου 90 τοις εκατό.

Η Designwerk βασίζεται στο σύστημα φόρτισης Megawatt (MCS) για τη λύση του. Η πρωτοβουλία CCS CharIN ξεκίνησε το MCS στο Electric Vehicle Symposium (EVS35) στο Όσλο αυτό το καλοκαίρι. Είναι σχεδιασμένο για τάση φόρτισης έως 1.250 βολτ και ρεύμα 3.000 αμπέρ, που θεωρητικά αντιστοιχεί σε χωρητικότητα φόρτισης έως και 3,75 μεγαβάτ.

Η ανάπτυξη και η δοκιμή του σταθμού φόρτισης εμπορευματοκιβωτίων, που παρουσιάζεται τώρα από την Designwerk, ενσωματώνεται σε ένα ερευνητικό έργο που περιλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Βέρνης (BFH) και το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ανατολικής Ελβετίας (OST).

«Η αναγνώριση ότι οι ισχυροί σταθμοί φόρτισης απαιτούν δίκτυα είναι μια αναπόσπαστη πτυχή της αρχικής κατάστασης του έργου», αναφέρει η Designwerk. Η εταιρεία προσθέτει ότι η εγκατάσταση επίδειξης είχε σκοπό «να τονίσει τρόπους με τους οποίους ένα δίκτυο φόρτισης υψηλής χωρητικότητας και η ασφάλεια του εφοδιασμού μπορούν να συμβαδίσουν».

Η Vivien Dettwiler, μέλος της διοίκησης της Designwerk, εξηγεί: «Εγκαθιστούμε μπαταρίες e-truck Second Life στα δοχεία φόρτισής μας ως buffer για να αντιμετωπίσουμε τη ζήτηση αιχμής. Αυτό όχι μόνο εξαλείφει την ανάγκη επέκτασης του δικτύου, αλλά σημαίνει επίσης ότι το σύστημα μπαταριών θα πρέπει να μπορεί να τροφοδοτεί ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας πίσω στο δίκτυο.»

Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί εγκαταστάσεις στα Galliker Transport AG, Käppeli Logistik και Murg Flums Energie για να αποδειχθεί η ιδέα.

Ο Όμιλος Volvo απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της Designwerk τον Απρίλιο του 2021. Ο Όμιλος Volvo, με τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα μηχανήματα κατασκευής και το ναυτιλιακό τμήμα, δεν είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Volvo Cars, η οποία ανήκει στην Geely – αν και η Geely κατέχει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στον Όμιλο Volvo. Η Designwerk και ο Όμιλος Volvo συνεργάζονται για αρκετά χρόνια, με πολλά οχήματα Futuricum που βασίζονται στο πλαίσιο της Volvo. Τον Νοέμβριο, η Designwerk κυκλοφόρησε επίσης μια πλήρως ηλεκτρική μονάδα τρακτέρ με χωρητικότητα μπαταρίας 1.000 κιλοβατώρες.

designwerk.com (ΠΙ), designwerk.com (ιστοσελίδα του έργου)