Η Daimler Truck ολοκληρώνει το πάρκο επίδειξης φόρτισης

Η Daimler Truck ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός πάρκου φόρτισης φορτηγών επίδειξης στο χώρο της στο Wörth am Rhein της Γερμανίας, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Κοντά στο κέντρο πληροφοριών του κλάδου, οι πελάτες θα μπορούν σύντομα να δοκιμάσουν στήλες φόρτισης και ιδέες από διάφορους κατασκευαστές και, με τη βοήθεια ειδικών επιτόπου, να αναπτύξουν προσαρμοσμένες λύσεις φόρτισης για τις δικές τους ανάγκες.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου, απαιτούνται ακόμη μερικές τελικές προσαρμογές για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία τις επόμενες εβδομάδες. Ο κατασκευαστής φορτηγών έχει ήδη προσκαλέσει τους χειριστές του στόλου φορτηγών σε μια παρουσίαση στο Wörth. Η νέα προσφορά έχει σκοπό να διευκολύνει τους πελάτες να ξεκινήσουν με την ηλεκτρική μετακίνηση.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό πρέπει να γίνει παρέχοντας διάφορες επιλογές χρέωσης σε μια τοποθεσία, τις οποίες οι πελάτες μπορούν να συγκρίνουν απευθείας μεταξύ τους. Θέματα όπως η σύνδεση στο δίκτυο, η τοπική παραγωγή ενέργειας, η αποθήκευση ενέργειας και ο έξυπνος έλεγχος των διαδικασιών φόρτισης θα εξεταστούν επίσης επί τόπου. Στο μέλλον, για παράδειγμα, θα είναι δυνατό να δείξουμε πώς οι διαδικασίες φόρτισης μπορούν να ενσωματωθούν στις υπάρχουσες διαδικασίες εφοδιαστικής και πώς το ενεργειακό κόστος μπορεί να μειωθεί στη διαδικασία.

Το eTruck Charging Park περιλαμβάνει επί του παρόντος έξι στήλες φόρτισης από τις εταιρείες Siemens, ABB, Ekoenergetyka και Alpitronic, με αποδόσεις μεταξύ 40 kW και 300 kW σε μια περιοχή περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η Daimler Trucks λέει ότι, με βάση τις δοκιμαστικές διαδρομές στο eActros 300/400 για βαριές μεταφορές διανομής, οι πελάτες έχουν επίσης την ευκαιρία να αποκτήσουν άμεση εντύπωση για την απόδοση, την αυτονομία και τα χαρακτηριστικά φόρτισης των ηλεκτρικών φορτηγών. Αυτό θα επιτρέψει στους πελάτες να σχεδιάσουν μια ολοκληρωμένη ηλεκτρική λύση για τις ατομικές τους απαιτήσεις με τη βοήθεια των ειδικών στο χώρο του ξενοδοχείου. Το πάρκο είναι επίσης εξοπλισμένο με φωτοβολταϊκό σύστημα και σταθερή αποθήκη. Ως «απόδειξη της ιδέας», προορίζεται να επιδείξει τις δυνατότητες για αποτελεσματική παροχή ρεύματος για τις στήλες φόρτισης.

Λαμβάνοντας υπόψη την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία, η Daimler αποφάσισε να κατασκευάσει το πάρκο με αρθρωτό τρόπο, έτσι ώστε οι στήλες φόρτισης να μπορούν να προστεθούν ή να αντικατασταθούν αργότερα, εάν είναι απαραίτητο – όπως θα μπορούσε να συμβεί και με πιθανούς πελάτες. Ενόψει αυτού, η Daimler εξετάζει επίσης τη χρήση της νέας τυπικής φόρτισης μεγαβάτ για το πάρκο. Ως επόμενο βήμα, η Daimler λέει ότι η εγκατάσταση αντίστοιχων στηλών φόρτισης MCS θα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά δεν μπορεί ακόμη να πει πότε θα συμβεί αυτό.

Η Daimler συμμετέχει στην ανάπτυξη του νέου προτύπου φόρτισης ως ενεργό μέλος της CharIN, μιας παγκόσμιας ένωσης για την τυποποίηση της υποδομής φόρτισης. Το πρώτο φορτηγό που επιτρέπει το νέο πρότυπο υψηλών επιδόσεων είναι το ηλεκτρικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων eActros LongHaul με αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων. Το όχημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό δοκιμή. Η Daimler Truck θα παρουσιάσει το eActros LongHaul στο IAA Transportation στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο.

«Στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερα από ένα ηλεκτρικό φορτηγό. Θέλουμε να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει συμβουλευτικές και χρεώσεις λύσεων υποδομής από μία μόνο πηγή», λέει ο Michael Scheib, Επικεφαλής Διαχείρισης Προϊόντων, Mercedes-Benz Trucks. «Το πάρκο φόρτισης πελατών στο Wörth αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής της προσέγγισης και δείχνει στους πελάτες, με πρακτικό και απτό τρόπο, πώς μπορεί να μοιάζει η υποδομή φόρτισης για την εφαρμογή τους».

Ο Axel Hausen, Επικεφαλής του eMob Major Projects, Marketing & Special Projects στο Τμήμα Υπηρεσιών της Netze BW, λέει: «Εκτός από την τεχνολογική ανάπτυξη όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων, η ανάπτυξη της υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης είναι ένας από τους παράγοντες κρίσιμους για την επιτυχία του ηλεκτρικού μεταφορά βαρέως τύπου. Μαζί με τη μητρική μας εταιρεία, EnBW, συνεισφέρουμε μεγάλη τεχνογνωσία στη φόρτιση των υποδομών και της ενεργειακής βιομηχανίας στο έργο. Στο Wörth, συνεργαζόμαστε με επενδυτές όπως χειριστές ηλεκτρονικού στόλου, κατασκευαστές φορτηγών, βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες και δήμους για να αναπτύξουμε μεμονωμένες λύσεις φόρτισης, ειδικά για την εφοδιαστική αποθήκη, που θα βοηθήσουν τις ηλεκτρικές μεταφορές βαρέως τύπου να απογειωθούν».

Το eTruck Charging Park υλοποιείται σε συνεργασία με τον εταίρο του έργου BW Sparte Dienstleistungen. Το τμήμα Netze BW ήταν υπεύθυνο για τη σύλληψη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του πάρκου επίδειξης χρέωσης πελατών ως ιδιοκτήτης του κτιρίου. Μετά την ολοκλήρωση της φάσης κατασκευής, θα αναλάβει πλέον τη λειτουργική διαχείριση της εγκατάστασης καθώς και τη συντήρηση και το σέρβις. Οι δύο εταιρείες επένδυσαν ένα «χαμηλό επταψήφιο ποσό» σε ίσα μέρη, όπως είπε εκπρόσωπος Τύπου της Daimler Truck electrive.net ως απάντηση σε μια έρευνα.

Αναφορά από Domenico Sciurti

daimlertruck.com