Η Daihatsu πηγαίνει για μπαταρίες CATL

Η ιαπωνική κατασκευάστρια μικρών αυτοκινήτων Daihatsu συνεργάζεται με τον κινεζικό γίγαντα μπαταριών CATL και θέλει να εφοδιάσει με κυψέλες μπαταριών για μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα μέσω του νέου συνεργάτη της.

Και οι δύο πλευρές έχουν τώρα υπογράψει μνημόνιο κατανόησης για τη στρατηγική συνεργασία. Η CATL θα προμηθεύσει στην Daihatsu κυψέλες και συστήματα διαχείρισης μπαταριών για τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή, με τη χρήση τεχνολογιών όπως το CTP (Cell to Pack) που περιλαμβάνεται ρητά στη σύμβαση.

Μια συνοδευτική δήλωση αναφέρει ότι στόχος της Daihatsu είναι να προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους για την Ιαπωνία και τις αναδυόμενες αγορές. Περαιτέρω λεπτομέρειες για τα σχεδιαζόμενα μοντέλα δεν έχουν αναφερθεί. Μέχρι στιγμής, η μάρκα με έδρα την Οσάκα δεν έχει τραβήξει την προσοχή με μεγάλα σχέδια ηλεκτρικής κινητικότητας όπως άλλοι Ιάπωνες κατασκευαστές που έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στα υβριδικά.

Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, ωστόσο, η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον πρόεδρο της Daihatsu, Soichiro Okudaira, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται στην Κίνα ως «απειλή» που απαιτούσε νέα σκέψη.

cnevpost.com, catl.com (στα κινέζικα)