Η Dacia επεκτείνει τη σειρά Spring με πιο ισχυρό μοντέλο

Η μάρκα Dacia της Renault δίνει στο μοναδικό της ηλεκτρικό μοντέλο, το Spring, μια πιο ισχυρή κίνηση σε συνδυασμό με μια νέα σειρά εξοπλισμού. Το Spring Extreme Electric 65, το οποίο η Dacia παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκτά έναν νέο ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 48 kW.

Αποκλειστικά για το νέο επίπεδο εξοπλισμού «Extreme», ο ηλεκτροκινητήρας συνδέεται με ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων «το οποίο αυξάνει τη ροπή που μεταδίδεται στους κινητήριους τροχούς και επιτρέπει καλύτερη επιτάχυνση και πιο αποτελεσματική ανάκτηση», όπως το θέτει η Dacia. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε συνδυασμό με τον νέο κινητήρα Electric 65 (ο κωδικός αναφέρεται στην ισχύ σε ιπποδύναμη), το Spring Extreme επιτυγχάνει αυτονομία 220 χιλιομέτρων στον μικτό κύκλο WLTP και 305 χιλιομέτρων στον κύκλο πόλης WLTP. Ο βασικός κινητήρας Electric 45 με ισχύ 33 kW παραμένει αμετάβλητος για την επένδυση «Essential».

Στην επένδυση «Extreme 65», υπάρχει επίσης ένα νέο φινίρισμα βαφής που ονομάζεται «Slate Blue». Σε συνδυασμό με αυτό το φινίρισμα βαφής, χάλκινες πινελιές τοποθετούνται επίσης στις ράγες οροφής, στα περιβλήματα των εξωτερικών καθρεπτών, στις πλήμνες των τροχών, στο λογότυπο της Dacia στην πίσω πόρτα και κάτω από τους προβολείς. Υπάρχουν επίσης σχέδια σε στυλ τοπογραφικού χάρτη στις μπροστινές πόρτες και διακοσμητικά στοιχεία στο στυλ των κάθετων προστατευτικών με προτεινόμενη έξοδο αέρα μεταξύ των θυρών και των φτερών στο Duster. Το τοπογραφικό μοτίβο εντοπίζεται επίσης στις κάτω προστατευτικές λωρίδες.

Στη Γαλλία, το Dacia Spring Extreme Electric 65 ξεκινά από 22.300 €, ενώ στη Γερμανία, οι παραγγελίες για το όχημα ξεκινούν σε τιμές καταλόγου από 24.550 €. Το Spring Essential Electric 45 θα είναι τότε διαθέσιμο από 22.750 €, ενώ οι Γάλλοι πελάτες θα πληρώνουν μόνο 20.800 €. Ο νέος εξοπλισμός «Extreme» αντικαθιστά το πακέτο επιλογής Expression, το οποίο έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής παγκοσμίως οκτώ στους δέκα αγοραστές Spring. Οι πρώτες παραδόσεις του Dacia Spring Extreme με τον νέο κινητήρα Electric 65 έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν πριν από το καλοκαίρι του 2023.

Η Dacia δικαιολογεί το γεγονός ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην μπαταρία με τα δεδομένα που συλλέγονται από τις δικτυωμένες υπηρεσίες του οχήματος. Αυτό παρείχε «πολύτιμες πληροφορίες για το πώς το όχημα ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες των πελατών». Για παράδειγμα, οι πελάτες είχαν οδηγήσει κατά μέσο όρο μόνο 31 χιλιόμετρα την ημέρα – και αυτό επίσης μόνο με 26 km/h ως μέση τιμή. Κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη δεδομένης της πενιχρής ισχύος φόρτισης DC των 30 kW: το 75 τοις εκατό του Spring φορτίστηκε στο σπίτι.

«Σε λιγότερο από 2 χρόνια, οι πελάτες έχουν κάνει το Spring έναν από τους ηγέτες στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με περισσότερες από 100.000 παραγγελίες που έχουν καταγραφεί από την κυκλοφορία του. Το 2022, η Άνοιξη αναμένεται να βρεθεί στο ευρωπαϊκό βάθρο των ηλεκτρικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε ιδιώτες πελάτες», λέει ο Xavier Martinet, Senior Vice President Marketing, Sales & Operations της Dacia. «Συχνά αγορασμένο αρχικά ως δεύτερο αυτοκίνητο ενός νοικοκυριού, το Spring είναι το κύριο μέσο μεταφοράς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας για το 90% των νοικοκυριών πολλαπλών οχημάτων με ελατήριο».

dacia.com