Η Cupra θα κατασκευάσει το Tavascan στην Κίνα για τις παγκόσμιες αγορές

Η Cupra θα παράγει το πλήρως ηλεκτρικό Tavascan στην Κίνα και θα το εξάγει από εκεί σε αγορές πωλήσεων όπως η Ευρώπη. Ωστόσο, με την παραγωγή στην Κίνα για τις παγκόσμιες αγορές, το Tavascan είναι πιθανό να παραμείνει εφάπαξ εντός του Ομίλου VW.

είπε η Volkswagen Bloomberg ότι το κουπέ SUV, που σχεδιάζεται για το 2024, θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της MEB στο Anting, καθώς η χωρητικότητα στην Ευρώπη είναι περιορισμένη. «Το εργοστάσιο στο Anhui ήταν το εργοστάσιο με τη σωστή δυναμικότητα και τεχνολογία τη στιγμή του σχεδιασμού της παραγωγής», ανέφερε μια δήλωση της Volkswagen. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο όμιλος δεν είχε σχέδια να παράγει άλλα οχήματα στην Κίνα για εξαγωγή.

Το Tavascan θα είναι το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra μετά το Born, το οποίο είναι γνωστό ότι παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau. Ως κουπέ SUV, το Tavascan είναι πιθανό να μοιάζει με τα VW ID.5, Audi Q4 e-tron Sportback και Skoda Enyaq Coupé, τα οποία όπως και το Cupra Born κατασκευάζονται στο Zwickau (VW και Audi) και στο Mlada Boleslav (Skoda). Η μόνη διαφορά είναι ότι και τα δύο εργοστάσια λειτουργούν ήδη σε πλήρη δυναμικότητα, όπως δείχνουν οι χρόνοι παράδοσης για τα μοντέλα MEB. Προκειμένου να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες χωρητικότητες στο Zwickau για εκείνα τα μοντέλα που κατασκευάζονται μόνο σε αυτό το εργοστάσιο, το ID.4, για παράδειγμα, θα βγει τώρα από τη γραμμή παραγωγής στο Emden – και το ID.3 στο Wolfsburg τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεν υπήρχε διαθέσιμος χώρος για την παραγωγή του Tavascan στη Σαξονία.

Το εργοστάσιο στο Anting, όπου θα κατασκευαστεί το Tavascan, κατασκευάστηκε από τη SAIC-Volkswagen ειδικά για την παραγωγή οχημάτων MEB. Στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης, η SAIC-VW παράγει τα ID.4 X και ID. 6 X, για παράδειγμα – και για λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, το ID.3 για την κινεζική αγορά. Αυτό είναι ενδιαφέρον, καθώς η ίδια η SAIC έχει λανσάρει εν τω μεταξύ έναν πραγματικό ανταγωνιστή ID.3 στην αγορά με το MG4 Electric.

Η Seat είχε ήδη παρουσιάσει ένα πρώτο πρωτότυπο αυτοκίνητο με αυτό το όνομα στο IAA 2019 (τότε ακόμα στη Φρανκφούρτη). Περίπου ένα χρόνο αργότερα, δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά ότι η εταιρεία εργαζόταν σε μια έκδοση παραγωγής. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο μεταξύ δείχνουν ένα σχέδιο που είναι πολύ πιο κοντά στη σειρά παραγωγής, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του concept και του σχεδιασμού της μάρκας Cupra είναι αδιαμφισβήτητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες για την τεχνολογία του Tavascan. Ωστόσο, οι κινητήρες των άλλων κουπέ SUV που βασίζονται στο MEB θα πρέπει να είναι μια καλή ένδειξη – παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται στην Κίνα.

Η εξαγωγή οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα δεν είναι άνευ προηγουμένου ακόμη και μεταξύ των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Η BMW είναι γνωστό ότι κατασκευάζει το iX3 στην Κίνα. Στην Tesla, όλα τα Model 3 και πολλά Model Y που πωλούνται στην Ευρώπη προέρχονται αυτήν τη στιγμή από το Giga Shanghai και η Polestar επίσης κατασκευάζει επί του παρόντος μόνο στην Κίνα. Και το Dacia Spring βγαίνει επίσης από τη γραμμή παραγωγής στην Άπω Ανατολή.

bnnbloomberg.ca