Η Circontrol λανσάρει γρήγορους φορτιστές 400 kW στη Μαδρίτη

Η ισπανική εταιρεία κατασκευής σταθμών φόρτισης Circontrol κυκλοφόρησε τους πρώτους φορτιστές της 400 kW και τους τοποθέτησε στον πιο ισχυρό κόμβο φόρτισης αστικών περιοχών στην Ισπανία. Εγκαινιάστηκε στο κέντρο της Μαδρίτης και θα παρέχει ισχύ 2,5 μεγαβάτ για ηλεκτρικά οχήματα.

Το Circontrol τοποθέτησε στο νέο hub τέσσερις υπερ-γρήγορους φορτιστές 400 kW, τέσσερις φορτιστές 200 kW και άλλους τέσσερις σταθμούς φόρτισης 50 kW, δημιουργώντας δώδεκα σταθμούς γρήγορης φόρτισης συνολικά.

Ο φορέας δημόσιας συγκοινωνίας Empresa Municipal de Transportes de Madrid (EMT) λειτουργεί τον κόμβο φόρτισης Canalejas 360, ο οποίος πήρε το όνομά του από τη θέση του σε ένα χώρο στάθμευσης στην Plaza de Canalejas στη Μαδρίτη. Η EMT λέει ότι αυτός θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους φόρτισης εσωτερικού χώρου στην Ευρώπη.

Η Circontrol είναι ο μοναδικός προμηθευτής σταθμών φόρτισης στην EMT σε αυτήν την τοποθεσία. Οι υπερταχείς φορτιστές είναι τύπου Raption 400.

Ο Joan Hinojo, Διευθύνων Σύμβουλος της Circontrol, τόνισε ότι «με την εγκατάσταση των τεσσάρων Raption 400 στο Canalejas, η εταιρεία απέδειξε ξανά την ικανότητά της να συμβαδίζει με την αγορά που απαιτεί ολοένα και πιο ισχυρούς και ταχύτερους φορτιστές».

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε για φόρτιση υψηλής ισχύος, «αλλά δεν ξεχνάμε ότι η φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος πρέπει να συνδυάζει τη γρήγορη φόρτιση με την αργή φόρτιση σε άλλα περιβάλλοντα, όπως οικιακά, επαγγελματικά ή ψυχαγωγικά περιβάλλοντα».

Το Circontrol είχε αντιμετωπίσει προβλήματα, όπως και πολλοί άλλοι κατασκευαστές, με προβλήματα με τη γραμμή ανεφοδιασμού τον περασμένο χρόνο, αλλά είχε επίσης ανοίξει ένα νέο εργαστήριο δοκιμών στη Βαρκελώνη τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους. Έκτοτε, η εταιρεία έχει εκ νέου εργαλεία για την παροχή σταθμών γρήγορης φόρτισης και έχει λανσάρει πολλά προϊόντα που δεν αντιπροσωπεύονται στη νέα θέση φόρτισης, συμπεριλαμβανομένου του Raption 150 Compact, που διαθέτει ισχύ 150 kW και του Raption 350 HPC, που διαθέτει χωρητικότητας έως 350 kW.

Μόλις πριν από λίγους μήνες, η Circontrol ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με την London Electric Vehicle Company (LEVC) για την προώθηση πωλήσεων και εγκατάστασης σταθμών φόρτισης με αντιπροσωπείες του Βρετανού κατασκευαστή στην Ισπανία. Ο Hinojo είπε ότι η εταιρεία στόχευε να χρησιμοποιήσει την αναγνώριση της αγοράς της LEVC προμηθεύοντας παράλληλα την αναπτυσσόμενη αγορά EV στην Ισπανία. «Η συμφωνία με την LEVC θα επιτρέψει στους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων να μάθουν για τις λύσεις μας από μια εταιρεία που φημίζεται για τα θρυλικά ταξί της».

circontrol.com, circontrol.com (LEVC)