Η Cirba Solutions & η GM επεκτείνουν τη συμφωνία ανακύκλωσης μπαταριών

Η αμερικανική εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών Cirba Solutions επέκτεινε μια προηγούμενη συμφωνία με την General Motors για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου EV και θραύσματα κυττάρων που παράγονται από την κατασκευή και την έρευνα σε επιλεγμένες εγκαταστάσεις της GM έως το 2024.

Η Cirba Solutions έλαβε επίσης επιχορήγηση περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας ιόντων λιθίου στο Λάνκαστερ του Οχάιο. Η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει την ικανότητα επεξεργασίας μπαταριών ιόντων λιθίου κατά περίπου 600% τα επόμενα χρόνια και να ανοίξει πολλαπλές πρόσθετες εγκαταστάσεις επεξεργασίας σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Επί του παρόντος, η Cirba Solutions λειτουργεί έξι εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων δύο ενεργών τοποθεσιών επεξεργασίας ιόντων λιθίου. Τον Σεπτέμβριο, η Cirba ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης 75.000 τετραγωνικών ποδιών στο Eloy της Αριζόνα για την ανακύκλωση μπαταριών ιόντων λιθίου. Αυτή η εγκατάσταση αναμένεται να επεξεργάζεται αρκετό υλικό μπαταρίας για να υποστηρίξει 50.000 EVs ετησίως.

«Η συνεργασία μας με την GM καταδεικνύει τη δέσμευσή τους για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και την εμπιστοσύνη τους στις λύσεις Cirba για τη διαχείριση ενός κρίσιμου τμήματος της εφοδιαστικής αλυσίδας EV», δήλωσε ο David Klanecky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Cirba Solutions. «Η ενσωμάτωση αποτελεσματικών διαδικασιών ανακύκλωσης μπαταριών EV βοηθά στη μείωση των εκπομπών ανάντη στην αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών και ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας για έναν κόσμο με μηδενικές συγκρούσεις, μηδενικές εκπομπές και μηδενική συμφόρηση», πρόσθεσε η Melissa Flaherty, Διευθύντρια του Sustainable EV Battery Ecosystem της GM.

globenewswire.com