Η CharIN παρουσιάζει το επίσημο λογότυπο για το Plug&Charge (ISO 15118)

Η πρωτοβουλία CCS CharIN παρουσίασε το επίσημο λογότυπο του Plug&Charge για να προσδιορίσει τα σημεία φόρτισης που διαθέτουν αυτή τη λειτουργία με μια ματιά. Ωστόσο, οι χειριστές σημείων φόρτισης (CPO) και οι κατασκευαστές αυτοκινήτων μπορούν να εμφανίσουν ελεύθερα το λογότυπο ή όχι.

«Το λογότυπο είναι ανοιχτό σε όλες τις εταιρείες που εφαρμόζουν και επικυρώνουν αυτή τη λειτουργία στα προϊόντα τους σύμφωνα με το ISO 15118-2 ή το ISO 15118-20», λέει η CharIN. Η πρωτοβουλία παρουσίασε το λογότυπο στο δοκιμαστικό φεστιβάλ CharIN στη Zielona Gora της Πολωνίας. Φόρτισε ένα VW ID.4 στη σκηνή σε έναν στύλο φόρτισης του πολωνικού κατασκευαστή Ekoenergetyka, που έφερε το νέο λογότυπο.

Το λογότυπο στον πόλο φόρτισης θα επιτρέπει στους CPO να παρέχουν «επαρκή ορατότητα της λειτουργικότητας στον πελάτη». Αλλά οι κατασκευαστές μπορούν επίσης να τοποθετήσουν το λογότυπο σε αυτοκίνητα που υποστηρίζουν Plug&Charge. Alpitronic, Aral Pulse, Dekra, Delta, dSpace, Ekoenergetyka, Electrify America, Hubject, Hyundai, Ionity, το National Charging Infrastructure Control Centre, Scania, Tritium, VW και Volvo, μεταξύ άλλων, έχουν ήδη συμφωνήσει να υπογράψουν τον εξοπλισμό τους, δήλωσε η CharIN. .

Το Plug&Charge επιτρέπει την αυτοματοποιημένη επικοινωνία και τις διαδικασίες χρέωσης μεταξύ ενός ηλεκτρικού οχήματος και του σταθμού φόρτισης χωρίς κάρτες RFID, πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ή εφαρμογές φόρτισης, διατηρώντας παράλληλα υψηλή ασφάλεια δεδομένων. Επιτρέπει επίσης τον αυτόματο έλεγχο ταυτότητας και εξουσιοδότηση σε κάθε σταθμό φόρτισης «έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να βιώσει μια απρόσκοπτη και απλή διαδικασία φόρτισης», επισημαίνει η CharIn.

Με τη φόρτωση του βίντεο, συμφωνείτε με την πολιτική απορρήτου του YouTube.

Η πρόκληση ήταν ότι το Plug&Charge δεν περιορίζεται σε έναν συγκεκριμένο σταθμό φόρτισης ή μοντέλο. Ως εκ τούτου, οι πελάτες δεν μπορούν απλώς να δουν εάν η σύνδεση του καλωδίου είναι αρκετή για να ξεκινήσει η διαδικασία φόρτισης – ή εάν απαιτείται κάρτα φόρτισης, εφαρμογή ή πιστωτική κάρτα. Για παράδειγμα, τόσο η Aral Pulse όσο και η EnBW χρησιμοποιούν τον υπερσυμπιεστή της Alpitronic. Στην Aral Pulse, το Plug& Charge εφαρμόζεται πλέον σε όλες τις τοποθεσίες, ενώ η EnBW βασίζεται στην τεχνικά απλούστερη (και, από την άποψη του CharIN, λιγότερο ασφαλή) λύση AutoCharge. Το λογότυπο Plug&Charge προορίζεται να προσφέρει αυξημένη χρηστικότητα και προσανατολισμό.

charin.παγκόσμια, youtube.com (παρουσίαση λογότυπου)