Η Chargfox εξαγοράστηκε από ενώσεις αυτοκινητιστών της Αυστραλίας

Το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης EV της Αυστραλίας Chargefox εξαγοράστηκε πλήρως από τις λέσχες αυτοκινητιστών της Αυστραλίας μέσω της εταιρείας τους Australian Motoring Services. Αυτό περιλαμβάνει NRMA, RACV, RACQ, RAC, RAA και RACT.

Η Chargefox, η οποία τώρα στοχεύει επίσης στην εγκατάσταση περισσότερων από 5.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλη την Αυστραλία έως το τέλος του 2025, θα διατηρήσει την τρέχουσα ηγεσία και την ομάδα της μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Η Chargefox λέει ότι αυτή η εξαγορά είναι μια νίκη για τους χρήστες και τους εμπορικούς πελάτες της Chargefox, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και στόλων, καθώς θα επιτρέψει μεγαλύτερη επέκταση. Η Chargefox ιδρύθηκε ως κοινοπραξία μεταξύ της Cogent.co Ventures και της JET Charge το 2017 και από τότε λειτουργεί σταθμούς φόρτισης σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την επέκταση της ταχείας φόρτισης. Στο πλαίσιο του προγράμματος που διατέθηκε από την ARENA (Αυστραλιανή Υπηρεσία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας), η Chargefox έλαβε ένα συγκριτικά μικρό ποσό 1,4 εκατομμυρίων AUD για 16 σημεία ταχείας φόρτισης. Το 2019, η Chargefox ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί φορτιστές Tritium για τους σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Η Tritium είναι επίσης μια αυστραλιανή εταιρεία γνωστή για την παραγωγή μερικών από τους καλύτερους ταχυφορτιστές στον κόσμο, οι οποίοι έχουν προσελκύσει προσαρμοσμένους ενεργειακούς γίγαντες όπως η BP και η Shell, αλλά και ο ανταγωνιστής της Chargfox στην Αυστραλία, η Evie Networks.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Chargefox, Marty Andrews, δήλωσε στην αυστραλιανή δημοσίευση EV Οι οδηγημένοι: «Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο με την αλλαγή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τη θετική στάση απέναντι στα EVs», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Chargefox, Marty Andrews, στο The Driven. «Αυτό είναι το επόμενο βήμα, οι ομάδες αυτοκινητοβιομηχανίας θα παρέχουν το κεφάλαιο και την ένταξη και οι στόχοι μας θα κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

Για το πλαίσιο, ο προηγούμενος πρωθυπουργός της Αυστραλίας ήταν διάσημος διεθνώς για την υποστήριξή του στα ορυκτά καύσιμα και την απροθυμία του να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων. Στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις των πολιτειών της Αυστραλίας ανέλαβαν σε μεγάλο βαθμό την ευθύνη να προωθήσουν πολιτικές και προγράμματα βιώσιμων μεταφορών. Τώρα με την αλλαγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης – η οποία σε μεγάλο βαθμό αναγνωρίστηκε ότι ήταν ένα ισχυρό μήνυμα από τους Αυστραλούς ψηφοφόρους ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων – οι βιώσιμες μεταφορές έχουν την ευκαιρία να ανθίσουν στη χώρα με αφθονία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Chargfox σημειώνει ότι παρέχει αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις υπηρεσίες φόρτισής της.

chargefox.com, pv-magazine-australia.com, thedriven.io,