Η ChargePoint λανσάρει τη στήλη χρέωσης AC CP6000 για τις ευρωπαϊκές αγορές

chargepoint-wallbox-charging-station-ladestation

Η ChargePoint κυκλοφόρησε έναν νέο σταθμό φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος στην Ευρώπη και λέει ότι το CP6000 σχεδιάστηκε για επαγγελματίες πελάτες, καθώς ο αρθρωτός σχεδιασμός οδηγεί σε ευελιξία και επεκτασιμότητα. Η RAW Charging υπέγραψε ως ο πρώτος πελάτης.

Η ChargePoint θεωρεί το CP6000 την πιο ευέλικτη και εξυπηρετική λύση παγκόσμιας φόρτισης AC και επισημαίνει το ενσωματωμένο λογισμικό δικτύου, το υλικό σταθμών και την υποστήριξη πελατών.

Όσον αφορά το υλικό, η σειρά CP6000 επιτρέπει δεκάδες διαμορφώσεις μέσω υποδοχών, διαχείρισης καλωδίων, επωνυμίας, προβολής ή επιλογών κλείστρου. Η ChargePoint λέει ότι αυτή η αρθρωτή διάταξη επιτρέπει στο CP6000 να υποστηρίζει αντικαταστάσεις πεδίου και να σέρβις πιο εύκολα, ενώ προσφέρει προηγμένους αισθητήρες για βελτιωμένα διαγνωστικά και υποστήριξη. Όλες οι πληροφορίες για τους πελάτες διατίθενται επίσης σε διαφορετικές γλώσσες.

Το CP6000 έχει επίσης σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε διάφορα δίκτυα ισχύος και κανονισμούς της Ευρώπης. Για παράδειγμα, το CP6000 πληροί τις απαιτήσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου για δυνατότητες ανέπαφων πληρωμών για όλους τους σταθμούς AC 7,1 kW και άνω. Υποστηρίζει φόρτιση AC για ισχύ 1 ή 3 φάσης με προσαρμόσιμη ισχύ 3,7 έως 22 kw ανά θύρα.

Σε όρους λογισμικού, η πλατφόρμα προσφέρει σε πραγματικό χρόνο ορατότητα στα έσοδα, το κόστος ενέργειας και τις λεπτομέρειες του προγράμματος οδήγησης, έλεγχο της τιμολόγησης και την πρόσβαση των οδηγών, καθώς και πρακτικές αναφορές με πάνω από 35 προκατασκευασμένα γραφήματα και αναφορές. Το λογισμικό του ChargePoint περιλαμβάνει επίσης ισχυρά εργαλεία διαχείρισης ενέργειας για αυτόματη μείωση του κόστους ενέργειας, μηνύματα βίντεο στον σταθμό και περισσότερες από 40 ενσωματώσεις API με το κλειδί στο χέρι. Το CP6000 συμμορφώνεται επίσης με το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο Open Charge Point Protocol (OCPP) 2.01.

https://www.businesswire.com/news/home/20221005005038/en/ChargePoint-announces-the-CP6000-a-global-charging-solution-ready-for-the-electric-future

Ο Chief Product Officer της ChargePoint, Bill Loewenthal, δήλωσε: «Οι ανάγκες φόρτισης EV είναι καθολικές, ακόμα κι αν το τι και το πώς οδηγούμε διαφέρει ανάλογα με τη γεωγραφία. Το CP6000 έχει σχεδιαστεί στις εγκαταστάσεις Ε&Α μας στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη για να καλύψει τις ανάγκες φόρτισης των επιχειρήσεων, των στόλων και των οδηγών EV.

Η RAW Charging είναι από τους πρώτους πελάτες και αυτή τη στιγμή σχεδιάζει επέκταση σε όλη την Ευρώπη, συνεργαζόμενη με οργανισμούς με χαρτοφυλάκιο τοποθεσιών σε όλη την ήπειρο. «Φέτος, θα τοποθετούμε τέσσερις νέους ιστότοπους ανά εργάσιμη ημέρα και όταν το κάνετε αυτό, θέλετε να λειτουργεί ευέλικτα και σε κλίμακα», δήλωσε ο Bruce Galliford, Διευθύνων Σύμβουλος της RAW Charging.

Το CP6000 είναι πλέον διαθέσιμο για παραγγελία στις περισσότερες χώρες λειτουργίας του ChargePoint. Η εταιρεία ζήτησε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να επικοινωνήσουν απευθείας με τον τοπικό αντιπρόσωπο πωλήσεων ή διανομέα.

businesswire.com