Η ChargeEurope θα προσθέσει 1.000 σταθμούς φόρτισης παγκοσμίως

Μετά την έναρξη του πιλοτικού δικτύου της στη Βαρσοβία τον Ιούλιο, η πολωνική εταιρεία ChargeEuropa ανακοίνωσε την επέκτασή της σε 1.000 τοποθεσίες φόρτισης τα επόμενα δύο χρόνια. Η ChargeEuropa βασίζεται στη διαφήμιση για τη χρηματοδότηση των σταθμών φόρτισής της.

Η νέα εταιρεία βλέπει τη διαφημιστική ιδέα ως «τη μυστική συνταγή για τη δημιουργία και λειτουργία κερδοφόρων δικτύων ηλεκτρονικής χρέωσης στις πόλεις». Οι σταθμοί φόρτισης είναι κατασκευασμένοι με ενσωματωμένες οθόνες αφής 65 ιντσών για διαφήμιση και λέει ότι οι συνεργάτες της περιλαμβάνουν τις BMW, Netflix, Bolt και Opel.

Κατά την έννοια του ChargeEuropa, τα διαφημιστικά έσοδα καλύπτουν επίσης εν μέρει το επενδυτικό κόστος. Κατά συνέπεια, από την πλευρά της εταιρείας, οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων επωφελούνται από πρόσθετες τοποθεσίες που μπορούν να υλοποιηθούν χάρη στη διαφημιστική χρηματοδότηση. Και δεδομένου ότι οι πελάτες της διαφήμισης πληρώνουν για αυτό, η ίδια η χρέωση θα πρέπει να είναι δωρεάν. Οι διαδικασίες φόρτισης μπορούν να ξεκλειδωθούν μέσω της εφαρμογής της ίδιας της εταιρείας.

Αν και λεπτομέρειες σχετικά με τους ίδιους τους σταθμούς φόρτισης – εκτός από το μέγεθος της οθόνης αφής – δεν έχουν ακόμη αναφερθεί, οι φωτογραφίες του τύπου δείχνουν ότι τα μόνιμα συνδεδεμένα καλώδια φόρτισης είναι σπειροειδή καλώδια με βύσματα τύπου 2. Αυτό θα υποδείκνυε μια λύση φόρτισης αμιγώς εναλλασσόμενου ρεύματος με μέγιστη ισχύ 22 kW. Τα καλώδια φόρτισης DC δεν φαίνονται στις φωτογραφίες.

Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τοποθεσιών, η ChargeEuropa αποφάσισε να μεταφέρει το μοντέλο της σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Η ChargeEuropa λέει ότι έχει ήδη εξασφαλίσει 1.000 τοποθεσίες σε βασικές πόλεις στην Πολωνία, την Κροατία, τη Βουλγαρία, τη Χιλή, τις Φιλιππίνες και τη Γαλλία. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, η ChargeEuropa λέει ότι έχει συνάψει πολλές συνεργασίες με ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων, όπως ο γαλλικός κολοσσός των εμπορικών κέντρων Klepierre και η Transgourmet –ιδιοκτήτρια του ευρωπαϊκού δικτύου Selgros Cash&Carry– για να προσφέρει χώρους στους πολυάσχολους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων τους.

«Οι πόλεις δεν χρειάζεται πλέον να επενδύουν μεγάλα ποσά χρημάτων από τους φορολογούμενους για να δημιουργήσουν προληπτικά δίκτυα χρέωσης EV», λέει ο Euan Wheatley, COO της ChargeEuropa. «Προχωρούμε σε αγορές με ένα υγιές διαφημιστικό οικοσύστημα, επιτρέποντάς μας να κερδίζουμε κατά κύριο λόγο τα δίκτυα χρέωσης με συνεργασίες επωνυμίας για να διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας από την πρώτη μέρα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ChargeEuropa, Matt Tymowski, λέει: «Η ιδέα μας παρέχει πλεονέκτημα πρώτης κίνησης σε πόλεις με ισχυρό δυναμικό ανάπτυξης, επιτρέποντάς μας να δημιουργήσουμε κρίσιμη υποδομή φόρτισης EV που είναι το κλειδί για καθαρές μεταφορές στην κοινότητα. Μπαίνουμε μέσα, φτιάξαμε το δίκτυο, ώστε να είναι έτοιμοι για το πρώτο κύμα νωρίτερα».

Μια παρόμοια ιδέα με υποδομή φόρτισης που υποστηρίζεται από διαφημίσεις επιδιώκει η αμερικανική εταιρεία Volta Charging, η οποία ανακοίνωσε την επέκτασή της στην Ευρώπη πέρυσι.

Πληροφορίες μέσω email.