Η CATL και η Ford εξετάζουν την από κοινού λειτουργία ενός εργοστασίου μπαταριών

catl-symbolbild-2019-01-min

Η CATL και η Ford εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν από κοινού ένα εργοστάσιο στις ΗΠΑ για μπαταρίες LFP. Σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου, η μονάδα παραγωγής θα ανήκει εξ ολοκλήρου στη Ford αλλά θα λειτουργεί από την CATL. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το εργοστάσιο επιλέξιμο για επιδοτήσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού.

Αυτό αναφέρεται από Bloomberg με αναφορά στους μυημένους. Αυτή θα ήταν μια λύση αφού η CATL προφανώς καθυστέρησε τα σχέδιά της να επενδύσει σε εργοστάσια μπαταριών στη Βόρεια Αμερική.

Ο λόγος για τη στάση αναμονής λέγεται ότι ήταν οι φόβοι ότι οι νέοι κανονισμοί των ΗΠΑ για την προμήθεια υλικών μπαταριών θα αυξήσουν το κόστος, σύμφωνα με νωρίτερα Reuters Αναφορές. Υπάρχει επίσης μια πολιτική διάσταση στον σχεδιασμό του ιστότοπου: αρχικά, ειπώθηκε ότι η CATL θα αναβάλει την ανακοίνωση του ιστότοπου για τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους λόγω των πολιτικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας μετά την επίσκεψη της Nancy Pelosi στην Ταϊβάν. Στη συνέχεια, η CATL φέρεται να εξαιρεί τον εν λόγω νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Η CATL θα προμήθευε μπαταρίες στη Ford και τη BMW, μεταξύ άλλων, από το εργοστάσιό της στη Βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με Bloomberg, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία βρίσκεται τώρα σε εφαρμογή με τη Ford. Παραμένοντας υπό την ιδιοκτησία της Ford, το εργοστάσιο θα μπορούσε να λάβει επιδοτήσεις χωρίς να απαιτείται άμεση οικονομική επένδυση από την CATL. Διότι –όπως διευκρινίζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο– «η κινεζική κυβέρνηση έχει αποθαρρύνει την CATL να επενδύσει εκεί λόγω των πολιτικών εντάσεων με τις ΗΠΑ». Οι πολιτείες των ΗΠΑ του Μίσιγκαν και της Βιρτζίνια λέγεται ότι βρίσκονται υπό συζήτηση ως πιθανές τοποθεσίες για το εργοστάσιο μπαταριών της Ford και της CATL στη Βόρεια Αμερική. πιθανές εναλλακτικές εκτός των ΗΠΑ είναι το Μεξικό και ο Καναδάς. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Μέχρι σήμερα, η Ford έχει εξασφαλίσει επαρκή στοιχεία μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας 60 GWh ετησίως για να επιτύχει ετήσιο ρυθμό παραγωγής 600.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του 2023. Αυτή η επίσημη δήλωση χρονολογείται από αυτό το καλοκαίρι. Για τον στόχο των δύο εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2026, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προμηθευτεί περίπου το 70 τοις εκατό των απαιτούμενων στοιχείων μπαταρίας, σύμφωνα με δηλώσεις που έγιναν εκείνη την εποχή. Προμηθευτές είναι η LG Energy Solution και η SK On. Από το φετινό καλοκαίρι έχει γίνει συμφωνία και με την CATL, οι λεπτομέρειες της οποίας ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Αλλά: Εκτός από αυτή τη συμφωνία, η Ford και η CATL είχαν επίσης υπογράψει ένα άλλο μνημόνιο κατανόησης εκείνη την εποχή για να διερευνήσουν τη συνεργασία για την προμήθεια μπαταριών στις αγορές της Ford στην Κίνα, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Επιπλέον, η Ford σχεδιάζει να εντοπισμός 40 GWh κυττάρων LFP στη Βόρεια Αμερική από το 2026 και μετά – που θα ταίριαζε τελικά στα παραπάνω σχέδια.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού απαιτεί, μεταξύ άλλων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύονται το 50 τοις εκατό των κρίσιμων ορυκτών σε μπαταρίες ηλεκτρονικών αυτοκινήτων από τη Βόρεια Αμερική ή τους συμμάχους των ΗΠΑ έως το 2024 και το 80 τοις εκατό μέχρι το τέλος του 2026. αύξηση του κόστους κατασκευής μπαταριών στις ΗΠΑ έναντι εισαγωγής υλικών μπαταριών από την Κίνα.

Η CATL δεν ήταν η μόνη που επέκρινε πρόσφατα τις συνθήκες της εφοδιαστικής αλυσίδας μπαταριών. Εκπρόσωποι αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η VW, η BMW και η Hyundai κάλεσαν επίσης τους νομοθέτες των ΗΠΑ να αλλάξουν τουλάχιστον το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με την Reuters έκθεση που αναφέρεται παραπάνω. Το νόημα είναι ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την επίτευξη των απαιτούμενων στόχων προμήθειας μπαταριών.

finance.yahoo.com