Η CATL θα κατασκευάσει εργοστάσιο σασί στο Yichun

Η CATL σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη μονάδα παραγωγής για το CATL Integrated Intelligent Chassis (CIIC) στο Yichun της κινεζικής επαρχίας Jiangxi και έχει υπογράψει συμφωνία με την πόλη για το σκοπό αυτό. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα και το εύρος της παραγωγής.

Το CIIC αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Νοεμβρίου 2022 με τη VinFast ως πιθανό πελάτη. Η CATL ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι η Neta συμμετέχει ως στρατηγικός εταίρος και μελλοντικός πελάτης στην ανάπτυξη του CIIC. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cell-to-chassis (CTC), το CIIC ενσωματώνει τα βασικά εξαρτήματα της μπαταρίας και άλλων συστημάτων στο πάτωμα του οχήματος, εξαλείφοντας την ανάγκη για ξεχωριστά πακέτα μπαταριών.

Η CATL Intelligent Technology, μια εξ ολοκλήρου θυγατρική του ομίλου, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, την παραγωγή, τις πωλήσεις και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με το πλαίσιο. Είναι επίσης ο ανάδοχος στο Yichun για την κατασκευή του προαναφερθέντος εργοστασίου. «Αυτή η κίνηση θα προωθήσει αποτελεσματικά την προσγείωση καινοτόμων τεχνολογιών CTC και προϊόντων σασί skateboard στην εποχή Ningde και θα συμβάλει στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας της νέας βιομηχανίας ενέργειας», σχολίασε η CATL σε μια συνοπτική επίσημη δήλωση.

Το σασί του skateboard έγινε γνωστό όταν η CATL ανακοίνωσε ότι θα προμήθευε τη βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast με ένα πλήρες υπόστρωμα για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα στο μέλλον. Η VinFast ανακοινώθηκε ως ο πρώτος πελάτης, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι η πρώτη που θα προμηθευτεί – δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς πληροφορίες σχετικά με αυτό. Ο δεύτερος πελάτης που έχει ήδη δημοσιοποιηθεί – η Neta – έγραψε σε μια ανακοίνωση πριν από σχεδόν ένα δεκαπενθήμερο ότι ήταν η πρώτη εταιρεία μεταξύ των κινεζικών νεοσύστατων ηλεκτρικών εταιρειών που πρόσφερε ένα όχημα βασισμένο στο CIIC.

Η CATL είναι ήδη γνωστό όνομα στο Yichun: ο κινέζος κατασκευαστής στοιχείων μπαταρίας εξασφάλισε τα δικαιώματα εξόρυξης για ένα ορυχείο λιθίου εκεί πέρυσι για 865 εκατομμύρια γιουάν (123 εκατομμύρια ευρώ). Σύμφωνα με την CATL, το ορυχείο αναμένεται να αποδώσει 2,66 εκατομμύρια τόνους οξειδίου μετάλλου λιθίου. Στο μέλλον, ο κατασκευαστής μπαταριών θα μπορεί να επεξεργάζεται το υλικό που εξάγεται εκεί απευθείας επί τόπου: η CATL κατασκευάζει επίσης ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Yichun με ετήσια παραγωγική ικανότητα 50 GWh. Μια συμφωνία συνεργασίας για το σκοπό αυτό υπογράφηκε με τη δημοτική κυβέρνηση Yichun τον Σεπτέμβριο του 2021.

autonews.gasgoo.com, catl.com