Η CATL & η Yutong επεκτείνουν τη συνεργασία για τις μπαταρίες έως το 2032

Ο κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών CATL και ο κινεζικός κατασκευαστής επαγγελματικών οχημάτων Yutong έχουν επεκτείνει τη συνεργασία τους, που υπάρχει από το 2012, για άλλα δέκα χρόνια. Στο μέλλον, οι μπαταρίες CATL δεν θα τοποθετούνται μόνο στα ηλεκτρικά λεωφορεία Yutong.

Μέχρι σήμερα, η CATL έχει προμηθεύσει τη Yutong με μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 19 GWh, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε σχεδόν 150.000 ηλεκτρονικά λεωφορεία του κατασκευαστή, όπως γράφει η CATL σε δήλωση που επικαλείται κινεζικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό θα αντιστοιχεί σε κατά μέσο όρο 126 kWh ανά όχημα.

Στο πλαίσιο της επέκτασης της συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες επιθυμούν επίσης να συνεργαστούν στο μέλλον σε φορτηγά, μηχανήματα κατασκευής και άλλα επαγγελματικά οχήματα, να αναπτύξουν από κοινού νέα υλικά και τεχνολογίες και να αναπτύξουν τεχνικά πρότυπα για μπαταρίες επαγγελματικών οχημάτων. Σχετικά με το τελευταίο σημείο, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες πέρα ​​από αυτή τη μία πρόταση.

Η CATL και η Yutong δεν στοχεύουν μόνο στην κινεζική εγχώρια αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού «για να αυξήσουν από κοινού την παρουσία τους στη διεθνή αγορά με τα οχήματα και τις μπαταρίες τους». Ωστόσο, οι συγκεκριμένες χώρες δεν κατονομάζονται. Μέχρι στιγμής, τα λεωφορεία της Yutong εξοπλισμένα με μπαταρίες CATL έχουν πωληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ισπανίας. Αλλά η Yutong βασίζεται επίσης σε μπαταρίες CATL για την παραγγελία μεγάλων ηλεκτρικών λεωφορείων από το Κατάρ.

cnevpost.com, gasgoo.com