Η CATL ανακοινώνει συμφωνίες με την Kyburz και την Trailer Dynamics

Ο κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών CATL υπέγραψε συμφωνίες με τον ελβετικό κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Kyburz και τη γερμανική εταιρεία Trailer Dynamics στο IAA Transportation. Σύντομα θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για περαιτέρω προσφορές.

Η CATL και η Kyburz έχουν καθορίσει με επιστολή προθέσεων ότι θα επιδιώξουν μια συμφωνία προμήθειας για μπαταρίες CATL που θα χρησιμοποιηθούν στα οχήματα του ελβετικού κατασκευαστή. Το Kyburz είναι γνωστό για τα ηλεκτρικά τρίκυκλα φορτίου του, τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων από την Swiss Post, την Austrian Post και την Australia Post. Λεπτομέρειες της προβλεπόμενης συμφωνίας – όπως ποσότητες, προτιμώμενη χημεία κυττάρων ή τιμή – δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί. Μέχρι στιγμής, η Kyburz χρησιμοποιεί μπαταρίες LiFePO4 από έναν άγνωστο κατασκευαστή. Το Kyburz ανακυκλώνει το ίδιο σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στο καντόνι της Ζυρίχης.

Σε άλλες ειδήσεις, η CATL ανακοίνωσε επίσης ότι θα εμβαθύνει την υπάρχουσα συνεργασία της με την εταιρεία Trailer Dynamics που εδρεύει στο Άαχεν. Εκτός από τη χρήση μπαταριών LFP με τεχνολογία cell-to-pack από την CATL στα eTrailers της εταιρείας που εδρεύει στο Άαχεν, και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επεκτείνουν τα προϊόντα eTrailer σε ορισμένες αγορές και να αναπτύξουν λύσεις αντικατάστασης μπαταριών για τα eTrailers.

Η Trailer Dynamics έχει θέσει ως αποστολή της την ηλεκτροκίνηση των φορτηγών μεγάλων αποστάσεων. Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία έχει αναπτύξει μια ιδέα λύσης ανεξάρτητη από τον κατασκευαστή που ονομάζεται Newton eTrailer, στην οποία ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης είναι ενσωματωμένο στο ρυμουλκούμενο. Αυτό μετατρέπει αποτελεσματικά τα συμβατικά φορτηγά σε plug-in υβριδικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό ημιρυμουλκούμενο αντιδρά στην οδηγική συμπεριφορά του συνδεδεμένου τρακτέρ του. Σύμφωνα με την Trailer Dynamics, το υποστηρίζει με ένα ενσωματωμένο σύστημα ηλεκτρικής μετάδοσης που διαχειρίζεται έξυπνα τους ενεργειακούς πόρους σε όλη τη διαδρομή. «Και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν δημιουργικά την μπαταρία για το ημιρυμουλκούμενο, βελτιώνοντας την απόδοση και μειώνοντας επίσης το κόστος λειτουργίας», διευκρινίζει η εταιρεία. Σε μια διαδρομή 500 έως 600 χιλιομέτρων, είναι δυνατή η εξοικονόμηση καυσίμων έως και 40%, λέει.

Η CATL ανακοίνωσε ήδη πριν από δύο χρόνια ότι αναπτύσσει μια μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 300 kWh με τεχνολογία cell-to-pack (CTP) και ψυκτικό υγρό για την εταιρεία με έδρα το Άαχεν. Σύμφωνα με πληροφορίες της εποχής, η τεχνολογία CTP θα πρέπει να κάνει εφικτή μια ενεργειακή πυκνότητα 155 Wh/kg.

«Το IAA Transportation 2022 παρουσιάζει μια σημαντική ευκαιρία για να επιδείξουμε τεχνολογικά και προϊοντικά πλεονεκτήματα και να επεκτείνουμε περαιτέρω το παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών μας», δήλωσε ο Li Xiaoning, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εμπορικής Εφαρμογής στο εξωτερικό της CATL. «Είμαστε περήφανοι που είμαστε ένας από τους βασικούς οδηγούς που προάγουν τη ζωντανή βιομηχανία επαγγελματικών οχημάτων μαζί με άλλους παγκόσμιους ηγέτες».

Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια του IAA Transportation, η CATL έλαβε το βραβείο προμηθευτή από την Daimler Truck στην κατηγορία Καινοτομίας για την ανάπτυξη και παραγωγή των συστημάτων μπαταριών υψηλής τάσης με εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα, μεγάλη διάρκεια ζωής και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης. Τα συστήματα μπαταριών της CATL θα χρησιμοποιούνται στο νέο eActros LongHaul από το 2024.

Η CATL λέει ότι έχει άλλες νέες ή ενισχυμένες συνεργασίες με τις Daimler Truck, Volkswagen Caminhões e Ônibus, Yutong, FAW Group, Dongfeng και King Long. Περαιτέρω συμφωνίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν «στο εγγύς μέλλον».

catl.com