Η CATL αναβάλλει ξανά τα σχέδια για νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ

catl-symbolbild-2019-01-min

Ο κινεζικός γίγαντας μπαταριών CATL έχει επιβραδύνει τα σχέδια για νέα εργοστάσια στη Βόρεια Αμερική. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρονται σε νέους κανόνες σχετικά με την προμήθεια υλικών μπαταριών ως αιτία, καθώς αυτοί θα οδηγούσαν σε υψηλότερο κόστος.

Reuters Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται δύο άτομα που ασχολούνται με το θέμα. Η CATL φέρεται να κοιτάζει το Κεντάκι, τη Νότια Καρολίνα και το Μεξικό ως πιθανές τοποθεσίες για νέα εργοστάσια μπαταριών. Αυτά θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν κοντινούς πελάτες όπως η Ford και η BMW για τη συναρμολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων. Ακόμη και ο Tesla ονομάστηκε εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, τα σχέδια έχουν ανατραπεί από τότε δύο φορές. Πρώτον, η αμφιλεγόμενη επίσκεψη στην Ταϊβάν της Nancy Pelosi, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, είχε δει την CATL να κάνει πίσω ήδη αυτόν τον Αύγουστο, υπό τον φόβο των επιπτώσεων εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται να διαφωνεί με τον νόμο της διοίκησης για τη μείωση του πληθωρισμού. Ο IRA απαιτεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προμηθεύονται το 50% των κρίσιμων ορυκτών που χρησιμοποιούνται σε μπαταρίες EV από τη Βόρεια Αμερική ή τους συμμάχους των ΗΠΑ έως το 2024, αυξάνοντας στο 80% μέχρι το τέλος του 2026 – για να σπάσει κάθε εξάρτηση από την Κίνα για πρώτες ύλες.

Ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει κίνητρα, επίσης στην CATL, η εταιρεία δεν είναι η μόνη που ζητά κάποια ανάπαυλα σχετικά με το χρονοδιάγραμμα. Reuters κατονομάζει στελέχη από τη Volkswagen και τη Hyundai καθώς έχουν επίσης προτρέψει τους νομοθέτες να τους αφήσουν περισσότερο χρόνο για τη μετατόπιση.

Ωστόσο, η CATL, η οποία δεν έχει σχολιάσει ακόμη, θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής που θα καθυστερήσει ή θα παραιτηθεί από την απόφαση να κατασκευάσει εργοστάσιο στις ΗΠΑ, εάν οι πληροφορίες εμπιστευτικών πληροφοριών αποδειχθούν αληθείς. ο Reuters πηγές ανέφεραν ότι οι νέοι κανόνες των ΗΠΑ για τα υλικά μπαταριών είχαν γίνει «μπανανόφλουδα» που έχει επιβραδύνει τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας.

Επιπλέον, οι κανόνες θα αύξαναν το κόστος κατασκευής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο υψηλότερο από την αποστολή τους από την Κίνα, ακόμη και αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσφέρει επιδοτήσεις για την CATL για την κατασκευή των εργοστασίων, αναφέρει Reuters με αναφορά σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο επίσης ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το αν η CATL θα μπορούσε να μετακυλίσει αυτές τις υψηλότερες τιμές στους πιθανούς πελάτες της είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Επιπλέον, μια μπαταρία που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ που ωστόσο δεν πληροί τις προδιαγραφές καταλληλότητας μπορεί να μην είναι πολύ ελκυστική για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Μιλώντας για πρόσβαση σε πόρους, σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Κίνα, η εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα της CATL θα μπορούσε να φτάσει τις 670 GWh έως το 2025, ακόμη και χωρίς το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ. Συγκριτικά, το CATL παρήγαγε κύτταρα με όγκο 170,39 GWh το 2021.

Η δεσπόζουσα θέση στην κατασκευή κυψελών μπαταρίας συνδυάζεται επίσης όλο και περισσότερο με τον έλεγχο της αλυσίδας εφοδιασμού πρώτων υλών. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει τις δικές της εγκαταστάσεις διύλισης στην Κίνα για βασικά υλικά όπως το κοβάλτιο και το μαγγάνιο.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ θα ήθελαν να δουν την εξάρτηση να αντιστραφεί και επέλεξαν ένα μείγμα κινήτρων και κανονισμών για να τοπικοποιήσουν την παραγωγή, κυρίως μέσω του IRA, και η βιομηχανία ακολούθησε το παράδειγμά της.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η BMW, η οποία αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι θα βασιστεί σε κυψέλες AESC που προέρχονται από τις ΗΠΑ, όπου η BMW αντλεί 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ο προμηθευτής κυψελών Envision AESC κατασκευάζει ένα εργοστάσιο κυψελών στη Νότια Καρολίνα και είπε ότι ο IRA δεν θα τους απασχολήσει «αδικαιολόγητα». Η BMW ξοδεύει άλλα 700 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός νέου κέντρου συναρμολόγησης μπαταριών στην κοντινή πόλη Woodruff για την παραγωγή «τουλάχιστον έξι» πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων BMW X στις ΗΠΑ έως το 2030. Ωστόσο, κατά την ανακοίνωση των σχεδίων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Oliver Zipse είπε «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να έχουν έναν κανονισμό που δεν είναι εντελώς εξωπραγματικός».

reuters.com