Η Castellana Properties εκχωρεί την Cable Energía για την υποδομή φόρτισης

Η κτηματομεσιτική εταιρεία Castellana Properties υπέγραψε συμφωνία με την Cable Energía για την εγκατάσταση συνολικά 350 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 14 ακίνητά της στην Ισπανία. Οι ισχύς κυμαίνονται από 22 kW έως 350 kW, ανάλογα με την τοποθεσία.

Περίπου το 30 τοις εκατό των μελλοντικών σταθμών φόρτισης θα είναι φορτιστές DC άνω των 50 kW, σύμφωνα με δήλωση. Το είκοσι δύο τοις εκατό των σταθμών θα είναι εξαιρετικά γρήγοροι φορτιστές 350 kW, δήλωσε η Castellana Properties.

Η συμφωνία είναι σύμφωνη με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Castellana Properties. Η εταιρεία δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση ESG φέτος. Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν την τροφοδοσία του 100% του χαρτοφυλακίου της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προμήθεια συστήματος διαχείρισης ενέργειας συμβατό με το ISO 50001 και την εγκατάσταση συστημάτων ιδιοκατανάλωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 75% των εμπορικών της κέντρων.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία αντιπροσωπεύει ένα νέο ορόσημο στη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας», λέει ο Alfonso Brunet, Διευθύνων Σύμβουλος της Castellana Properties. «Με την εγκατάσταση αυτών των σταθμών φόρτισης, η Castellana Properties πλησιάζει στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης που ορίζονται στην έκθεσή της ESG και σημειώνει περαιτέρω πρόοδο στη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα».

Η εταιρεία ενεργειακής κινητικότητας Cable Energía δραστηριοποιείται στην Ισπανία και την Πορτογαλία και ανήκει στον Όμιλο Shell. Η συμφωνία θα επιτρέψει στους νέους φορτιστές της Castellana να γίνουν μέρος του δικτύου Shell Recharge, το οποίο περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 275.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη. Τα ακίνητα της Castellana Properties όπου θα βρίσκεται η νέα υποδομή φόρτισης περιλαμβάνουν τα εμπορικά κέντρα Los Arcos, Bahía Sur, Vallsur, Habaneras, Puerta Europa και El Faro, καθώς και τα επιχειρηματικά πάρκα Parque Principado, Parque Oeste, Motril Retail Park και Granaita.

Με αναφορά του Domenico Sciutri, Γερμανία.

castellanaproperties.es