Η Canoo σχεδιάζει να αγοράσει εργοστάσιο οχημάτων στην Οκλαχόμα

Η start-up eMobility Canoo ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει μια μονάδα παραγωγής οχημάτων στην Οκλαχόμα Σίτι. Η Canoo σχεδιάζει να παράγει το Lifestyle Vehicle (LV) και την παραλλαγή φορτίου Lifestyle Delivery Vehicle (LDV) στο εργοστάσιο, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στους πελάτες από το 2023.

Η Canoo φέρεται επίσης να κατασκευάζει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης για μονάδες μπαταριών στο Pryor στην πολιτεία της Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Το Pryor βρίσκεται περίπου 150 μίλια ή 240 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Οκλαχόμα Σίτι. Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, η παραγωγή οχημάτων του βαν είχε προγραμματιστεί επίσης στο Pryor, αλλά αυτό θα βρίσκεται πλέον στην πρωτεύουσα του κράτους. Η Canoo δεν έχει αποκαλύψει την τιμή αγοράς.

Η εταιρεία λέει ότι έχει συνάψει μια «συμφωνία για την απόκτηση μονάδας κατασκευής οχημάτων» – με άλλα λόγια, είναι ένα εργοστάσιο που έχει ήδη κατασκευαστεί, είναι έτοιμο για χρήση και πιθανότατα έχει ήδη εγκατεστημένο εξοπλισμό παραγωγής. Διαφορετικά, με μια αγορά τον Νοέμβριο του 2022, δύσκολα θα ήταν δυνατή η έναρξη των παραδόσεων το 2023.

Η Canoo λέει ότι θέλει να ξεκινήσει με 500 υπαλλήλους και να εκπαιδεύσει επιπλέον προσωπικό στο εκπαιδευτικό κέντρο που βρίσκεται εκεί. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη για να αυξηθεί σε 20.000 υπαλλήλους. Εκτός από αυτό το δυναμικό, αναδεικνύεται και η στρατηγική θέση με εύκολη πρόσβαση σε δρόμο και σιδηρόδρομο.

Πριν αποφασίσει για την Οκλαχόμα Σίτι, η εταιρεία λέει ότι εξέτασε αρκετές (μη αποκαλυπτόμενες) πιθανές τοποθεσίες. Με τη σχεδιαζόμενη συναρμολόγηση μπαταριών στο Pryor και το ανακοινωθέν εργοστάσιο οχημάτων στην Οκλαχόμα Σίτι, η πολιτεία ενώνεται με το γειτονικό Αρκάνσας ως «κράτες άγκυρας» για το Canoo. Η εταιρεία είχε μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από την Καλιφόρνια στο Bentonville στο Αρκάνσας και έχει δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής χαμηλού όγκου εκεί – όπου επίσης θα ξεκινήσει αρχικά η κατασκευή οχημάτων πριν οι εγκαταστάσεις μεταφερθούν στην Οκλαχόμα Σίτι.

«Οι εγκαταστάσεις της Οκλαχόμα Σίτι έχουν σημαντικά περιθώρια επέκτασης και είναι μια αποδεδειγμένη τοποθεσία παραγωγής μεγάλης κλίμακας, με καθιερωμένο οικοσύστημα μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών μεταφορών», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Canoo, Tony Aquila. «Συνεργαζόμαστε με τρίτους κατασκευαστικούς συνεργάτες μας για να επιτύχουμε SOP στον δικό μας εξοπλισμό αυτόν τον μήνα. Μετά από αυτές τις αρχικές κατασκευές, θα μεταφέρουμε επιθετικά όλο τον εξοπλισμό μας στη νέα μας εγκατάσταση κατά το 1H’23 με ράμπα παραγωγής το 2H’23.”

Η Canoo αντιμετώπισε κάποιες οικονομικές δυσκολίες την άνοιξη του 2022, παραδεχόμενος ότι αυτές απειλούσαν ακόμη και την ύπαρξη της εταιρείας. Όμως το καλοκαίρι η εταιρεία έκλεισε ένα σημαντικό συμβόλαιο από τον αμερικανικό κολοσσό λιανικής Walmart. Αργότερα, ωστόσο, έγινε γνωστό από μια ανακοίνωση του χρηματιστηρίου ότι η Canoo έπρεπε να δώσει στη Walmart μερικές ακριβές υποσχέσεις για την παραγγελία – όπως εκπτωτικά δικαιώματα αγοράς μετοχών και επίσης την υποχρέωση να μην πουλήσει κανένα όχημα στην Amazon κατά τη διάρκεια της συμφωνίας παράδοσης και επίσης να μην αφήσει τον εαυτό του να τον κυριεύσει ο διαδικτυακός γίγαντας.

canoo.com