Η CALB ξεκινά την κατασκευή μπαταριών στο νέο εργοστάσιο του Hefei

Ο κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών CALB (China Lithium Battery Technology) ξεκίνησε την παραγωγή στο νέο του εργοστάσιο 50 GWh στο Hefei και είπε ότι θα αυξήσει τη χωρητικότητα εκεί στις 150 GWh. Η CALB είναι επίσης εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Το νέο εργοστάσιο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο στο Hefei τον Σεπτέμβριο του 2021, όπου πρόκειται να παραχθούν κύτταρα NCM για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ο νέος τύπος μπαταρίας έχει την κωδική ονομασία L221 και είναι μια μπαταρία NCM υψηλής πίεσης μεσαίου νικελίου που στοχεύει μεγάλες αποστάσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα άνω των 600 χιλιομέτρων. Η μπαταρία υιοθετεί την τεχνολογία πλαστικοποιημένης μπαταρίας all-tab, η οποία σύμφωνα με την CALB διαθέτει υψηλή ογκομετρική πυκνότητα ενέργειας και απόδοση γρήγορης φόρτισης.

Η θέση σε λειτουργία του εργοστασίου CALB στο Hefei είναι μόνο η πρώτη φάση των τριών. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη φάση και μια τρίτη φάση, κάθε επεκτεινόμενη χωρητικότητα κατά 50 GWh, η δεύτερη φάση πρόκειται να ολοκληρωθεί φέτος, ενώ η τρίτη φάση θα ακολουθήσει συμφωνία με την τοπική αρχή της κομητείας Changfeng.

Η CALB διαθέτει επί του παρόντος επτά εγκαταστάσεις παραγωγής σε Changzhou, Luoyang, Xiamen, Chengdu, Wuhan, Hefei και Heilongjiang με προγραμματισμένη χωρητικότητα 200 GWh για το 2022. Πριν από ένα χρόνο, η CALB ανακοίνωσε την επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας σε αρχικές 300 GWh έως το 2025 και αργότερα αύξησε αυτόν τον στόχο σε 500 GWh έως το 2025 και σε 1.000 GWh έως το 2030. Η CALB σχεδιάζει επίσης ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας ερευνών αγοράς SNE Research, η CALB αντιπροσώπευε το 4,1 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του 2022. Με 8,4 GWh, η κινεζική εταιρεία ήταν ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Ο Όμιλος έχει πλέον ολοκληρώσει επίσης την IPO του στο Χονγκ Κονγκ που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος. Η IPO συγκέντρωσε 10,1 δισεκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 1,33 δισεκατομμύρια ευρώ) για την CALB και ήταν η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στο Χονγκ Κονγκ μέχρι στιγμής φέτος.

gasgoo.com