Η Cadillac παρουσιάζει το νέο concept showcar «Celestiq»

Η Cadillac παρουσίασε μια νέα φιλοσοφία που ονομάζεται Celestiq και θεωρεί το εκθεσιακό αυτοκίνητο μια προεπισκόπηση του επερχόμενου πλήρως ηλεκτρικού ναυαρχίδας σεντάν. Η μάρκα GM εργάζεται για την ετοιμότητα παραγωγής του πολυτελούς μοντέλου, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Ultium της GM.

Το αυτοκίνητο της έκθεσης παρουσιάζει ορισμένα από τα υλικά, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις λεπτομέρειες χειροτεχνίας που εκφράζουν το όραμα της Cadillac για το μέλλον, όπως ανακοίνωσε τώρα η εταιρεία. Αυτές περιλαμβάνουν πέντε διαδραστικές οθόνες LED, καθώς και μια Smart Glass Roof με μεταβλητή μετάδοση φωτός και Ultra Cruise, το σύστημα αυτόνομης υποβοήθησης οδήγησης επόμενης γενιάς της General Motors.

«Το εκθεσιακό αυτοκίνητο CELESTIQ είναι η πιο αγνή έκφραση της Cadillac», δήλωσε η Magalie Debellis, Manager, Cadillac Advanced Design. «Ζωντανεύει τις πιο ολοκληρωμένες εκφράσεις σχεδίασης και καινοτομίας στην ιστορία της μάρκας, συνενώνοντας μια καθοριστική δήλωση μιας πραγματικής ναυαρχίδας της Cadillac».

Το Celestiq πρόκειται να κατασκευαστεί χειροποίητα στο Warren στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ στο εργοστάσιο της εταιρείας. Η GM επενδύει 81 εκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Τεχνικό της Κέντρο εκεί για να προετοιμάσει την πανεπιστημιούπολη για την κατασκευή του Cadillac Celestiq. Το Celestiq θα είναι το πρώτο όχημα παραγωγής που κατασκευάστηκε εκεί από τα εγκαίνια του κέντρου τον Μάιο του 1956.

«Αυτά τα οχήματα αντιπροσώπευαν την κορυφή της πολυτέλειας στις αντίστοιχες εποχές τους και βοήθησαν να γίνει η Cadillac το πρότυπο του κόσμου», δήλωσε ο Tony Roma, επικεφαλής μηχανικός. “Το εκθεσιακό αυτοκίνητο CELESTIQ – επίσης ένα σεντάν, επειδή η διαμόρφωση προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πολυτέλειας – βασίζεται σε αυτό το γενεαλογικό και αιχμαλωτίζει το πνεύμα άφιξης που εξέφρασαν.”

cadillac.com