Η Cadillac δημοσιεύει περαιτέρω τεχνικές προδιαγραφές για το Celestiq

Η Cadillac έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο Celestiq. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η μπαταρία 111 kWh μπορεί να υποστηρίξει αυτονομία έως και 300 μίλια και το ηλεκτρικό όχημα θα κυκλοφορήσει με τιμή περίπου 300.000 $.

Το Celestiq παρουσιάστηκε ως αυτοκίνητο έκθεσης τον Ιούλιο, το πλήρως ηλεκτρικό εμβληματικό σεντάν που βασίζεται στην πλατφόρμα Ultium της General Motors θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ με ισχύ περίπου 450 kW και μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh. λέγεται ότι παρέχει αυτονομία 300 μιλίων (περίπου 480 km) και μπορεί να φορτιστεί γρήγορα με ισχύ έως και 200 ​​kW. Η General Motors προσθέτει επίσης ότι το ηλεκτρικό όχημα θα έχει έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς επιτάχυνσης στη σειρά τους με «επιταχύνσεις 0-60 mph στην κατηγορία των 3,8 δευτερολέπτων».

Η φόρτιση του οχήματος μπορεί να γίνει με γρήγορη φόρτιση DC έως 200 kW, η οποία μπορεί να φορτίσει περίπου 78 μίλια αυτονομίας σε 10 λεπτά σε δημόσιο σταθμό ταχείας φόρτισης DC. Οι πελάτες θα έχουν επίσης πρόσβαση στο σύστημα Ultium Charge 360, το οποίο περιλαμβάνει πρόσβαση σε περισσότερα από 110.000 δημόσια διαθέσιμα σημεία φόρτισης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Η παραγωγή του Cadillac Celestiq, το οποίο θα κατασκευαστεί στο χέρι στο Warren στην πολιτεία του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023. Οι τιμές θα ξεκινούν από τουλάχιστον 300.000 δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με την Cadillac. Το Celestiq θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Cadillac μετά το SUV Lyriq, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο.

Η General Motors μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για τα «πιο προηγμένα τεχνολογικά συστήματα ανάρτησης και άλλων επιδόσεων που έχουν υπάρξει ποτέ». Τα νέα συστήματα περιλαμβάνουν τα πάντα, από προσαρμοζόμενη αερανάρτηση έως ενεργό έλεγχο κύλισης, ηλεκτρικό υδραυλικό τιμόνι και προηγμένες χωρητικότητες AWD. Ένα ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό, το οποίο σχεδιάστηκε από τη Michelin, περιλαμβάνεται επίσης στο οποίο «το σχέδιο του πέλματος, η τεχνολογία αυτοσφράγισης και τα ένθετα αφρού επιτρέπουν ένα αθόρυβο ελαστικό για μεγαλύτερη απομόνωση της διαδρομής».

«Το CELESTIQ είναι η πιο αγνή έκφραση της Cadillac, που αναγνωρίζει την απίστευτη ιστορία μας και μας οδηγεί σε ένα πιο τολμηρό και λαμπρό μέλλον», δήλωσε ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της Cadillac Ρόρι Χάρβεϊ. «Πρόκειται για ένα εντελώς εξατομικευμένο έργο τέχνης αυτοκινήτου, χτισμένο γύρω από την πιο προηγμένη και καινοτόμο τεχνολογία που έχουμε κατασκευάσει ποτέ σε αυτοκίνητο. Με έναν εξαιρετικά χαμηλό όγκο χειροποίητων οχημάτων που θα προσφέρονται παγκοσμίως κάθε χρόνο και με μια αποκλειστική διαδικασία δήλωσης, το CELESTIQ θα είναι πραγματικά ένα μοναδικό για παραγγελία».

cadillac.com