Η BYD φημολογείται ότι ενδιαφέρεται για μπαταρίες ιόντων νατρίου

Υπάρχουν φήμες στην Κίνα ότι η BYD θέλει να ξεκινήσει μαζική παραγωγή μπαταριών ιόντων νατρίου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η BYD σχεδιάζει να τα κατασκευάσει από το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και να τα χρησιμοποιήσει αρχικά σε ορισμένες εκδόσεις του Qin EV, του Dolphin και του νέου μοντέλου Seagull.

Σύμφωνα με την τοπική ομάδα μέσων ενημέρωσης LatePost, η ανάπτυξη μπαταριών ιόντων νατρίου λέγεται ότι βασίζεται στο τμήμα μπαταριών FinDreams της BYD και βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση επικύρωσης του δείγματος. Ωστόσο, η BYD από τότε διέψευσε τις φήμες.

Οι μπαταρίες ιόντων νατρίου είναι μια τεχνολογία που έχει επανεμφανιστεί τα τελευταία χρόνια και θα επιφέρει σαφή μείωση του κόστους στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Άλλωστε, το συγκριτικά φθηνό νάτριο αντικαθιστά το λίθιο, το οποίο στο μεταξύ έχει γίνει πολύ ακριβό. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: οι μπαταρίες ιόντων νατρίου έχουν χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα από τις αντίστοιχες μπαταρίες LPF.

Στην Κίνα, ο γίγαντας των μπαταριών CATL σχεδιάζει την παραγωγή κυψελών ιόντων νατρίου από το 2023. Με αυτή την ευκαιρία, ζητήσαμε από ειδικούς να αξιολογήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα καθώς και τις δυνατότητες της τεχνολογίας πέρυσι. Οι πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα δεν είναι ακόμη γνωστοί. Εδώ, η BYD θα είχε θεωρητικά ένα πλεονέκτημα λόγω της βαθιάς κάθετης ενσωμάτωσής της: ο Κινέζος κατασκευαστής θα μπορούσε να εγκαταστήσει τις μπαταρίες ιόντων νατρίου που παράγει ο ίδιος – όπως αναφέρθηκε παραπάνω – στα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

cnevpost.com