Η BYD φέρνει δύο ακόμη μοντέλα BEV στην Ευρώπη

Η BYD θέλει να επεκτείνει γρήγορα τη γκάμα των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Το τρίο ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το οποίο ο Κινέζος κατασκευαστής σχεδιάζει να λανσάρει σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές θα μπορούσε να επεκταθεί σε ένα κουιντέτο ήδη από το επόμενο έτος.

Η BYD όχι μόνο παρουσίασε το γνωστό τρίο Atto 3, Tang και Han στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, αλλά και το ηλεκτρικό sedan Seal, το οποίο έχει ήδη λανσαριστεί στην Κίνα, ως ανταγωνιστής του Tesla Model 3. Με καλό λόγο: Όπως είπε ο Pere Brugal, διευθυντής πωλήσεων της BYD στην Ευρώπη Ειδήσεις αυτοκινήτουτο BYD Seal θα είναι επίσης διαθέσιμο στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2023. Ωστόσο, ο διαχειριστής δεν έδωσε καμία πληροφορία για πιο ακριβή ημερομηνία ή ακόμη και για τιμές.

Επιπλέον, η BYD εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει το συμπαγές ηλεκτρικό όχημα Dolphin στην Ευρώπη. Και εδώ δεν υπήρχαν περισσότερες πληροφορίες.

Και τα δύο μοντέλα βασίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 3.0 της BYD. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή είναι μια καθαρή πλατφόρμα για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ τα Han και Tang είναι επίσης διαθέσιμα ως plug-in υβριδικά σε αγορές εκτός Ευρώπης. Ωστόσο, η e-platform 3.0 δεν είναι πλέον προετοιμασμένη για κινητήρες εσωτερικής καύσης. Αντίθετα, βασίζεται σε μια τάση συστήματος 800 βολτ και στην εσωτερική χημεία των κυττάρων LFP. Στην περίπτωση του BYD Seal, χρησιμοποιείται ακόμη και η νέα προσέγγιση από κύτταρο σε σώμα της εταιρείας, στην οποία η μπαταρία ενσωματώνεται απευθείας στο αμάξωμα του οχήματος.

Το Atto 3 βασίζεται επίσης σε αυτήν την πλατφόρμα. Στη Γερμανία, αυτό το μοντέλο ξεκινά από 38.000 ευρώ. Το Dolphin ως συμπαγές όχημα είναι πιθανό να τοποθετηθεί αρκετά κάτω από αυτό – εδώ, τουλάχιστον στις εκδόσεις για την κινεζική αγορά, η μπαταρία είναι επίσης σημαντικά μικρότερη στις 30,7 ή 44,9 kWh. Για το Seal, μπορεί να εξαρτηθεί λίγο από το ποιες εκδόσεις θέλει να προσφέρει η BYD στην Ευρώπη. Στην Κίνα, το απλούστερο μοντέλο με περίπου 60 kWh και 150 kW κίνησης (αλλά με κίνηση στους πίσω τροχούς) έχει συγκρίσιμες τιμές με το Atto 3. Ωστόσο, υπάρχει και μια έκδοση 230 kW με μπαταρία άνω των 82 kWh. Αυτή η έκδοση είναι πιθανό να κοστίζει πάνω από το Atto 3.

Η BYD θέλει να παραδώσει τα οχήματά της στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο φέτος μετά την αγορά πρεμιέρας στη Νορβηγία, και οι αγορές στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία θα ακολουθήσουν επίσης το 2022. Η BYD θα εξυπηρετεί επίσης σύντομα την Αυστρία.

thedriven.io, autonews.com (paywall), electrek.co