Η BYD σε συνομιλίες με τη Ford για το εργοστάσιο στο Saarlouis

Η Ford διαπραγματεύεται με την BYD για πιθανή πώληση του εργοστασίου οχημάτων της στο Saarlouis της Γερμανίας. Μια αντιπροσωπεία της Ford θα ταξιδέψει σύντομα στην Κίνα για να διαπραγματευτεί. Ωστόσο, οι συνομιλίες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο.

Αυτό είναι που το Wall Street Journal έχει ακούσει από τους μυημένους. Δεδομένου ότι οι συνομιλίες δεν έχουν προχωρήσει πολύ, θα μπορούσαν να αποτύχουν. Επιπλέον, προφανώς υπάρχουν περίπου 15 ενδιαφερόμενοι για το εργοστάσιο, αν και δεν προέρχονται όλοι από την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ακόμα κι αν το ενδιαφέρον της BYD δεν έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, η εξαγορά του εργοστασίου της Ford σίγουρα θα ταίριαζε με τη στρατηγική του Κινέζου κατασκευαστή: η BYD σχεδιάζει τουλάχιστον μία μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο, η διευθύντρια της BYD, Στέλλα Λι είπε Bloomberg ότι αξιολογούσαν την καλύτερη τοποθεσία «για να υποστηρίξουν την ταχεία άνοδο της BYD». Ωστόσο, δεν είχε επιβεβαιωθεί εκείνη τη στιγμή εάν ο κινέζος κατασκευαστής θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο ή θα αναλάμβανε ένα υπάρχον εργοστάσιο.

Η BYD κυκλοφόρησε αρχικά τρία μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στα τέλη του 2022 και δύο ακόμη σειρές θα μπορούσαν να ακολουθήσουν στη διάρκεια του 2023 – το ηλεκτρικό μεσαίο σεντάν Seal και πιθανώς επίσης το ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο Dolphin. Όπως τα τρία πρώτα ευρωπαϊκά μοντέλα (το Atto 3 compact SUV, το μεγάλο σεντάν Han και το μεγάλο SUV Tang), όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα BYD που προσφέρονται στην Ευρώπη εξακολουθούν να κατασκευάζονται επί του παρόντος στην Κίνα.

Η Ford είχε αποφασίσει πέρυσι να κατασκευάσει την αρχιτεκτονική οχημάτων της επόμενης γενιάς στη Βαλένθια της Ισπανίας και όχι στο γερμανικό εργοστάσιο στο Saarlouis. Η Ford παράγει αυτήν τη στιγμή τη σειρά Focus με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο Saarlouis, η οποία πρόκειται να καταργηθεί σταδιακά το 2025. Καθώς η Ford δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει νέο μοντέλο για το εργοστάσιο και θέλει να μειώσει την παραγωγική της ικανότητα στην Ευρώπη, αναζητείται αγοραστής.

Ανεξάρτητα από τις αναφορές γύρω από το Saarlouis, η Ford επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αποφασίσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου πόσες θέσεις εργασίας θα περικόψει στην Ευρώπη. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προέκυψε από κύκλους του συμβουλίου εργαζομένων ότι έως και 3.200 θέσεις εργασίας πρόκειται να περικοπούν μόνο στην Κολωνία, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος ευρωπαϊκής ανάπτυξης.

wsj.com (paywall), reuters.com, handelsblatt.com (στα γερμανικά)