Η BYD παρουσιάζει μπαταρία blade προσαρμοσμένη για ηλεκτρικά λεωφορεία

Η BYD παρουσίασε την πλατφόρμα μπαταριών Blade για χρήση σε ηλεκτρικά λεωφορεία στο IAA Transportation. Ο σχεδιασμός της μπαταρίας blade που εξοικονομεί χώρο με την τεχνολογία CTP (Cell to Pack) έχει σκοπό να επιτρέψει μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας ενώ ταυτόχρονα μειώνει το βάρος του πλαισίου.

Συγκεκριμένα, η BYD βάζει τη βελτίωση στις απαιτήσεις χώρου μπαταρίας στο 50%. Η ιδέα της μπαταρίας είναι μέρος μιας ολόκληρης πλατφόρμας λεωφορείου, την οποία η BYD περιγράφει στο δελτίο τύπου ως το «κεντρικό αξιοθέατο του περιπτέρου» στην Αίθουσα 21 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Ανόβερου.

Η κινεζική εταιρεία εξακολουθεί να κρατά πίσω σε ακριβή τεχνικά δεδομένα. Η πλατφόρμα blade eBus της BYD λέγεται ότι είναι «εξαιρετικά προσαρμόσιμη» και βελτιώνει την ακαμψία σε σύγκριση με τις συμβατικές δομές με τη χαρακτηριστική τεχνολογία CTP της μπαταρίας Balde. Εγκαθίστανται τα ομώνυμα κύτταρα Blade, τα οποία είναι γνωστό ότι βασίζονται στη χημεία LFP.

Η BYD δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για το μέγεθος της μπαταρίας μέχρι στιγμής. Ωστόσο, ένα σημείο ξεχωρίζει στις δημοσιευμένες φωτογραφίες του Τύπου: Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του λεωφορείου, τόσο μεταξύ των αξόνων όσο και στο πίσω μέρος. Εδώ το BYD δείχνει ότι είναι μια αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα λεωφορείων, καθώς στα κατά τα άλλα πιο συνηθισμένα σόλο λεωφορεία, τα οποία είναι διαθέσιμα ως ντίζελ και με ηλεκτρική κίνηση, οι μπαταρίες συνήθως τοποθετούνται στην οροφή του οχήματος. Αυτό έχει κάνει και η BYD με τις προηγούμενες γενιές του eBus της.

Εκτός από την πλατφόρμα eBus Blade, η BYD παρουσίασε επίσης μια νέα γενιά του ηλεκτρικού λεωφορείου μήκους 12 μέτρων καθώς και τα δύο ηλεκτρονικά φορτηγά ETM6 (7,5 τόνοι) και ETH8 (19 τόνοι) στην εμπορική έκθεση στο Ανόβερο. Ωστόσο, το 12m eBus που παρουσιάζεται στο Ανόβερο εξακολουθεί να βασίζεται στον παλιό σχεδιασμό με μπαταρία στην οροφή. Η μπαταρία LFP έχει χωρητικότητα έως και 422 kWh, η οποία θα κάνει εφικτά έως και 450 χιλιόμετρα. Το λεωφορείο χαμηλού δαπέδου μήκους 12,2 μέτρων με μεταξόνιο 5,9 μέτρων μπορεί να μεταφέρει έως και 85 επιβάτες.

Το ETM6 δεν ονομάζεται για το επιτρεπόμενο συνολικό του βάρος έως 7,5 τόνους, αλλά για το μήκος του (σχεδόν) έξι μέτρα – 5,95 μέτρα για την ακρίβεια. Το ωφέλιμο φορτίο είναι μέχρι 3.990 κιλά, η αυτονομία με την μπαταρία LFP των 126 kWh είναι 200 ​​χιλιόμετρα – αλλά η BYD δεν διευκρινίζει σε ποιον κύκλο προσδιορίστηκε αυτός ο αριθμός. Το μοντέλο δεν είναι εντελώς νέο: το ETM6 είναι διαθέσιμο στην Ουγγαρία από τον Δεκέμβριο του 2021.

Όσον αφορά το ETH8 με μεικτό βάρος οχήματος 19 τόνων, η BYD αναφέρει μόνο στο δελτίο τύπου ότι το όχημα έχει σχεδιαστεί για logistics και συλλογή απορριμμάτων. Δεν υπάρχουν ακόμη περισσότερα δεδομένα και η σελίδα προϊόντος για τα eTrucks της BYD αναφέρει μόνο: “Σύντομα κοντά σας”.

bydeurope.com (IAA), bydeurope.com (12 μέτρα eBus), bydeurope.com (ETM6), bydeurope.com (ETH8)