Η BYD λανσάρει προσιτό ηλεκτρικό χάτσμπακ στην Κίνα

Η BYD ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μικρό αυτοκίνητο στην Κίνα. Το BYD Seagull είναι μικρότερο και φθηνότερο από το BYD Dolphin και η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 60.000 και 100.000 γιουάν – που ισοδυναμεί με περίπου 8.200 έως 13.700 ευρώ (ή 8.860 – 14.770 $ ΗΠΑ). Το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πρόκειται να κυκλοφορήσει στην κινεζική αγορά αργότερα φέτος.

Τα σχέδια διέρρευσαν στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης όταν η BYD υπέβαλε αίτηση για έγκριση για το Seagull στο κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφορικής (MIIT) τόσο με τεχνικά δεδομένα όσο και με εικόνες. Η αισθητική του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα βασίζεται στο ηλεκτρικό σεντάν Seal και στο ηλεκτρικό συμπαγές αυτοκίνητο Dolphin, που όλα αποτελούν τη λεγόμενη σειρά Ocean.

Το έγγραφο εγγραφής δείχνει ότι ο Seagull θα έχει ισχύ 55 kW (σε σύγκριση με 70 kW για το Dolphin) και θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία LFP με άγνωστη ακόμη χωρητικότητα που λέγεται ότι είναι κατασκευασμένη από την εταιρεία BYD FinDreams. Σύμφωνα με Car News Κίνα, ο Seagull θα διαθέτει πολλές επιλογές μπαταρίας που ξεκινούν από 30,7 kWh, όπως και το Dolphin. Πριν από λίγους μήνες, υπήρχαν φήμες που έλεγαν ότι μπαταρίες ιόντων νατρίου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένες εκδόσεις του Dolphin, του Seagull και του Qin EV, αλλά η BYD διέψευσε τις φήμες εκείνη την εποχή.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της αίτησης, ο Γλάρος θα έχει διαστάσεις 3.780 x 1.715 x 1.540 mm και θα έχει μεταξόνιο 2,5 μέτρα. Αυτό το καθιστά 345 mm πιο κοντό, 55 mm στενότερο και 30 mm χαμηλότερο από το BYD Dolphin. Το βάρος χωρίς φορτίο αναμένεται να είναι μεταξύ 1.160 και 1.240 κιλών. Τα ελαστικά θα είναι 15 ή 16 ιντσών. Παρά τον πολύ συμπαγή σχεδιασμό, Car News Κίνα γράφει για πεντάθυρο αμάξωμα με τέσσερα καθίσματα και εντυπωσιακό σχέδιο με στενούς προβολείς, χάτσμπακ και αεροτομή οροφής.

Στις φωτογραφίες που διέρρευσαν στην εφαρμογή της BYD, δύο από τις φωτογραφίες δείχνουν δύο διαφορετικά ονόματα για το όχημα, 海豚Q (Dolphin Q) και 海豚Mini (Dolphin Mini), γεγονός που υποδηλώνει ότι ο κινεζικός γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι ακόμη σίγουρος για το όνομα που θα χρησιμοποιηθεί για το νέο της μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το εάν το Seagull, όπως το Seal και το Dolphin, βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 της BYD δεν έχει αναφερθεί ρητά. Ενώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Han και Tang της BYD είναι επίσης διαθέσιμα ως plug-in υβριδικά σε αγορές εκτός Ευρώπης, η αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 της εταιρείας δεν υποστηρίζει κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η ηλεκτρική πλατφόρμα 3.0 της BYD βασίζεται σε τάση συστήματος 800 βολτ και στην εσωτερική χημεία κυψελών LFP. Στην περίπτωση του BYD Seal, η ηλεκτρική πλατφόρμα είναι εξοπλισμένη με τη νέα προσέγγιση κυψέλης σε σώμα της εταιρείας, η οποία ενσωματώνει την μπαταρία απευθείας στο αμάξωμα του οχήματος.

Η αίτηση εγγραφής στο αρχείο στο MIIT υποδεικνύει ότι η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Seagull θα ξεκινήσει σύντομα και θα κυκλοφορήσει στην αγορά πριν από το τέλος του έτους.

carnewschina.com