Η BYD κατευθύνεται προς την Ευρώπη με ένα τρίο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι χρόνοι αναμονής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη είναι μερικές φορές πολύ μεγάλοι. Οι Κινέζοι κατασκευαστές βλέπουν αυτό ως μια ευκαιρία για επέκταση – ειδικά η BYD. Η αυτοκινητοβιομηχανία από το Shenzhen ανακοίνωσε τώρα λεπτομέρειες για το επερχόμενο λανσάρισμα στην αγορά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Τα μοντέλα εκτόξευσης θα είναι τα Atto 3, Tang και Han.

Η BYD είναι ήδη παρούσα στη Νορβηγία, στη συνέχεια η εταιρεία θα παραδώσει τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα πρώτα στη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, πριν οι αγορές στη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία θα εξυπηρετηθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Η BYD σκοπεύει να καλύψει διαδοχικά όλες τις σημαντικές αγορές στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη είναι το λίκνο της αυτοκινητοβιομηχανίας και έχει έντονο πνεύμα καινοτομίας», εκφράζει ο πρόεδρος της BYD, Wang Chuanf.

Σε προσφορά στην Ευρώπη, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρία Atto 3, Tang EV και Han EV. Το πρώτο είναι ένα συμπαγές SUV που πωλείται στην Κίνα ως Yuan Plus. Τα δύο τελευταία είναι ένα e-SUV και ένα e-sedan. Για πρώτη φορά, η BYD παρέχει πλέον επίσημα βασικά τεχνικά δεδομένα για την τριάδα, συμπεριλαμβανομένων των σειρών WLTP. Το τρίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα μέσα Οκτωβρίου 2022, αλλά εξετάζουμε πιο προσεκτικά τα μεμονωμένα μοντέλα παρακάτω.

Το Atto 3 είναι το μόνο από τα τρία ευρωπαϊκά μοντέλα που βασίζεται στην πλατφόρμα e-platform 3.0 ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BYD. Αυτή είναι μια πλατφόρμα 800 volt. Ο Κινέζος κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει το Atto 3 ειδικά για Ευρωπαίους πελάτες. Το όχημα μπορεί να τοποθετηθεί στο C-segment, έχει διαστάσεις 4.455 x 1.875 x 1.615 μέτρα.

Ως προσθιοκίνητο όχημα, το συμπαγές SUV έχει 150 kW, επιτάχυνση στα 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 km/h. Η BYD καθορίζει χωρητικότητα μπαταρίας 60,48 kWh, η οποία θα πρέπει να είναι αρκετή για εμβέλεια 420 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP. Όσον αφορά την μπαταρία, ο κατασκευαστής διευκρινίζει ότι το Atto 3 (όπως και τα άλλα δύο μοντέλα για την Ευρώπη) θα έχει τη δική της μπαταρία Blade της BYD με κυψέλες LFP. Όσον αφορά τη συμπεριφορά φόρτισης, λέει μόνο ότι η μπαταρία μπορεί να μεταφερθεί από 30 σε 80 τοις εκατό SoC σε 29 λεπτά μέσω φόρτισης DC.

Τι άλλο? Σύμφωνα με την εταιρεία, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του πενταθέσιου είναι 440 λίτρα. Μπορεί να επεκταθεί έως και 1.338 λίτρα χάρη στα αναδιπλωμένα πίσω καθίσματα. Το συμπαγές SUV βασίζεται σε τροχούς 18 ιντσών και (όπως και τα άλλα δύο) έχει στάνταρ πανοραμική οροφή.

Όπως το Tang EV, το Han EV εξακολουθεί να βασίζεται σε μια πλατφόρμα πολλαπλής ενέργειας. Στην Κίνα, και τα δύο μοντέλα προσφέρονται και ως plug-in υβριδικά. Στην Ευρώπη πάντως, όπως αναφέρθηκε, θα πωλούνται μόνο οι ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία. Το «κομψό και σπορ σεντάν», σύμφωνα με το συνοδευτικό δελτίο τύπου, θα λανσαριστεί ως όχημα με κίνηση σε όλους τους τροχούς σε τροχούς 19 ιντσών. Η συνδυασμένη ισχύς του συστήματος διπλού κινητήρα αποδίδει 380 kW, ο χρόνος σπριντ από 0 έως 100 km/h είναι 3,9 δευτερόλεπτα. Με την τελική ταχύτητα, το σαλόνι μήκους 4.995 μέτρων, πλάτους 1.910 μέτρων και ύψους 1.495 φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Η αποθήκευση ενέργειας στο σκάφος είναι 85 kW.

Η ενσωματωμένη αποθήκευση ενέργειας είναι 85,4 kWh, η οποία θα αυξήσει την αυτονομία του Han EV στα 521 χιλιόμετρα σύμφωνα με το WLTP. Ο χρόνος φόρτισης DC είναι παρόμοιος και για τα τρία οχήματα. Για το Han EV, χρειάζονται 30 λεπτά για να φορτιστεί η μπαταρία από 30 έως 80 τοις εκατό. Σε αντίθεση με τα άλλα δύο οχήματα, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ του πενταθέσιου sedan δεν είναι επεκτάσιμη: έχει οριστεί στα 410 λίτρα.

Τρίτο στη σειρά είναι το SUV Tang EV – ένα επταθέσιο σε τροχούς 22 ιντσών με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Μοιράζεται το σύστημα κινητήρα με το Han sedan, επομένως έχει επίσης ισχύ 380 kW και τελική ταχύτητα 180 km/h. Μόνο στην επιτάχυνση στα 100 km/h το SUV είναι ελαφρώς πιο αργό στα 4,6 δευτερόλεπτα λόγω της μάζας του. Η BYD δίνει στο όχημα διαστάσεις 4.870 x 1.950 x 1.725 μέτρα.

Με 86,4 kWh, το Tang έχει την υψηλότερη χωρητικότητα μπαταρίας από το τρίο. Στον κύκλο WLTP, αυτό θα πρέπει να οδηγήσει σε έως και 400 χιλιόμετρα. Οι προδιαγραφές φόρτισης είναι πανομοιότυπες με αυτές του Han sedan. Ο αποθηκευτικός όγκος στο πορτμπαγκάζ του επταθέσιου είναι μεταβλητός και ανέρχεται στα 235 ή 940 ή 1.655 λίτρα. Η BYD ανακοινώνει ότι το Tang θα διαθέτει στάνταρ εξοπλισμό υψηλού επιπέδου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Στη Νορβηγία, η BYD είναι ήδη στην αγορά με το ηλεκτρικό SUV.

Και για τα τρία μοντέλα, η BYD προσφέρει οκτώ χρόνια εγγύηση για την μπαταρία. Οι προσωρινές τιμές βάσης για την Ευρώπη, που υπολογίζονται με βάση τις ήδη γνωστές γερμανικές τιμές, είναι 38.000 ευρώ για το Atto 3 και 72.000 ευρώ η καθεμία για το Tang και το Han. Σύμφωνα με την BYD, αυτές οι τιμές προπώλησης αποτελούν αναφορά από τη Γερμανία και ενδέχεται να διαφέρουν σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η BYD θα δημοσιεύσει τις τελικές προδιαγραφές και τις τελικές προτεινόμενες τιμές λιανικής τον Οκτώβριο κατά την επίσημη παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Όσον αφορά τις τιμές, υπήρχε ήδη εκ των προτέρων υποψίες ότι η BYD, ως νεοεισερχόμενη, θα τοποθετηθεί κάπως πιο κάτω από τους καθιερωμένους δυτικούς κατασκευαστές, αλλά θα προσφέρει επίσης πιο εκτεταμένο εξοπλισμό για τη χαμηλότερη τιμή βάσης. Μάλιστα, η τιμή του Atto 3 είναι κάπως χαμηλότερη από, για παράδειγμα, του VW ID.4. Αυτό ταιριάζει επίσης με τη διεκδίκηση επωνυμίας της BYD στην Κίνα: θέλουν να είναι κατάλληλα για τις μάζες, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να εκπληρώσουν μια αξίωση premium.

Στη Γερμανία και τη Σουηδία, τα μοντέλα BYD πρόκειται να πωληθούν σε συνεργασία με τον Όμιλο Hedin. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσης πραγματικούς αντιπροσώπους, όχι μόνο καθαρές διαδικτυακές πωλήσεις. Προηγούμενες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι στη Γερμανία, λόγω του σημαντικά μεγαλύτερου πληθυσμού, θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλοι συνεργάτες διανομής εκτός από τον Hedin.

bydeurope.com