Η BYD θα κατασκευάσει εργοστάσιο μπαταριών 20 GWh στην Κίνα

Η BYD επεκτείνει περαιτέρω τις ικανότητές της στην παραγωγή μπαταριών στην Κίνα με ένα νέο εργοστάσιο στο Wenzhou στην επαρχία Zhejiang. Το νέο εργοστάσιο θα έχει ετήσια δυναμικότητα 20 γιγαβατώρες και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024.

Το μόνο πράγμα είναι ότι η BYD δεν διευκρινίζει ακόμη τι είδους μπαταρίες θα παραχθούν εκεί. Το κινεζικό δελτίο τύπου, από το οποίο η πύλη CN EV Post quotes, λέει μόνο ότι οι μπαταρίες στο νέο εργοστάσιο θα «παραχθούν με μία από τις επί του παρόντος διαθέσιμες πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες μπαταριών».

Οι μπαταρίες που κατασκευάζει η BYD χρησιμοποιούν κυρίως τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) – για παράδειγμα στα ευρέως χρησιμοποιούμενα ηλεκτρικά λεωφορεία του κατασκευαστή ή στις μπαταρίες λεπίδων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκτός από τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, τις οποίες πιθανώς εργάζονται οι περισσότεροι κατασκευαστές μπαταριών, η BYD έχει πρόσφατα συνδεθεί και με μπαταρίες ιόντων νατρίου. Η εταιρεία διέψευσε αυτές τις φήμες, αλλά τώρα τους έδωσε νέο καύσιμο με τη διατύπωση σχετικά με τις μπαταρίες από το ίδιο το νέο εργοστάσιο στο Wenzhou.

Η BYD έχει ήδη πάνω από 20 εργοστάσια μπαταριών στην Κίνα, σύμφωνα με αναλυτές, και μέχρι το τέλος του 2021 είχε συνολική χωρητικότητα 135 GWh ετησίως. Η χωρητικότητα παραγωγής μπαταριών BYD αναμένεται να αυξηθεί σε 285 GWh μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 445 GWh το επόμενο έτος.

Παγκοσμίως, η BYD κατέλαβε την τρίτη θέση σε εγκατεστημένη παραγωγική ικανότητα το πρώτο εξάμηνο του 2022, πίσω από την πρωτοπόρο στην αγορά CATL και την LG Energy Solution, σύμφωνα με ανάλυση της SNE Research. Ωστόσο, η BYD είχε τόσο ισχυρή δυναμική ανάπτυξης σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 και το 2021 συνολικά που η κινεζική εταιρεία αναμένεται να βγάλει την LGES από τη δεύτερη θέση φέτος.

Τον Αύγουστο, η BYD είχε επίσης συνάψει συμφωνία με τη δημοτική κυβέρνηση του Yichun στην επαρχία Jiangxi, όπου θα κατασκευαστεί όχι μόνο ένα εργοστάσιο μπαταριών αλλά και ένα έργο εξόρυξης. Έτσι, η BYD επενδύει τώρα περισσότερα στην αλυσίδα εφοδιασμού για να εξασφαλίσει τη δική της παραγωγή.

cnevpost.com