Η BYD ετοιμάζεται να εισέλθει στις αγορές της Γερμανίας και της Σουηδίας

Η BYD ανακοίνωσε την είσοδό της στην αγορά με μοντέλα επιβατικών αυτοκινήτων στη Γερμανία και τη Σουηδία. Η τρέχουσα σειρά τους τώρα μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Ο κινέζος κατασκευαστής επέλεξε την Hedin Mobility Group ως συνεργάτη πωλήσεων για αυτές τις δύο χώρες.

Τον Οκτώβριο του 2022, ο πρώτος εκθεσιακός χώρος της BYD πρόκειται να ανοίξει στη Στοκχόλμη. Επιπλέον, προγραμματίζονται εκθέσεις σε αρκετές γερμανικές πόλεις, η πρώτη από τις οποίες θα ανοίξει επίσης τον Οκτώβριο – η BYD δεν γίνεται πιο συγκεκριμένη στην ανακοίνωση εδώ. Συγκεκριμένες πληροφορίες για τα μοντέλα που θα προσφέρει η BYD στη Γερμανία και τη Σουηδία πρόκειται να ακολουθήσουν τον Σεπτέμβριο. Δεδομένου ότι γίνεται λόγος για μια «ποικιλία των τελευταίων μοντέλων στη σειρά επιβατικών αυτοκινήτων BYD», πιθανότατα θα είναι περισσότερα από ένα μοντέλα. Ένας ειδικός ιστότοπος πελατών για τις δύο χώρες πρόκειται να συνδεθεί στο διαδίκτυο πριν από τα τέλη Αυγούστου.

Αν και τα μοντέλα δεν είναι ακόμη γνωστά, τα πρώτα οχήματα αναμένεται να παραδοθούν φέτος. «Οι πελάτες που επιλέγουν νωρίς την κορυφαία μάρκα της αγοράς θα παραλάβουν τα οχήματά τους το τέταρτο τρίμηνο του 2022», αναφέρει η ανακοίνωση. Δεν είναι σαφές ποιους αριθμούς μονάδων σχεδιάζει η BYD για τη Γερμανία και τη Σουηδία.

Όπως αναφέρθηκε, η BYD παράγει πλέον αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plug-in υβριδικά. Στις αρχές Ιουλίου, η BYD είχε ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία της στην αγορά στην Ολλανδία. Εκεί, οι πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον όμιλο αντιπροσώπων αυτοκινήτων Louwman. Τα συγκεκριμένα μοντέλα οχημάτων για την Ολλανδία επίσης δεν είναι ακόμη γνωστά.

Ως γνωστόν, η πιλοτική αγορά της BYD στην Ευρώπη είναι η Νορβηγία, όπου η κινεζική εταιρεία πουλά το ηλεκτρικό SUV Tang EV. Στην εγχώρια αγορά της, η BYD έχει στο πρόγραμμά της πολλά άλλα μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων. Μερικά από αυτά είναι μοντέλα πολλαπλής ενέργειας, όπως το ναυαρχίδα Han sedan, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα όσο και ως plug-in υβριδικό. Άλλα μοντέλα, όπως το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Dolphin ή το συμπαγές σεντάν Seal, βασίζονται σε μια καθαρή πλατφόρμα EV με τάση συστήματος 800 volt.

Η Hedin Mobility Group λέει ότι έχει πουλήσει πάνω από 125.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως το 2021. Ο όμιλος λειτουργεί 235 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και απασχολεί πάνω από 6.300 άτομα σε οκτώ χώρες. Με τις 40 μάρκες της, η Hedin έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ενώ η σουηδική εταιρεία έχει πολύ ισχυρότερη παρουσία στις Σκανδιναβικές χώρες, η παρουσία της στη Γερμανία είναι ακόμη πολύ νέα: η θυγατρική KW Autohaus GmbH λειτουργεί εκθεσιακό χώρο στο Bremerhaven και κατά τα άλλα πουλά μεταχειρισμένα οχήματα εσωτερικής καύσης των επωνυμιών Dodge και Ram στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με τον Hedin, οι πωλήσεις της BYD θα πραγματοποιηθούν «μέσω ορισμένων επιλεγμένων κορυφαίων αντιπροσώπων στη Γερμανία».

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε κορυφαίες παγκοσμίως τεχνολογίες στο πλαίσιο της εμπνευσμένης γκάμα των νέων ενεργειακών επιβατικών οχημάτων μας στο γερμανικό και σουηδικό κοινό», δήλωσε ο Michael Shu, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος, BYD Europe and International Cooperation Division. «Πιστεύουμε ότι ο χρόνος είναι τέλειος για να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών για πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις».

Με αναφορά του Sebastian Schaal, Γερμανία.

Πηγή: Πληροφορίες μέσω email, hedinggroup.com (Hedin), hedinmobilitygroup.com (Γερμανία)